V.l.n.r. Rita Keuper, Hans Keuper en Bert van Asselt. Foto: Paul Jansen
V.l.n.r. Rita Keuper, Hans Keuper en Bert van Asselt. Foto: Paul Jansen

AchterhoekSpektakelToer ontvangt 500 euro van GUV Goede doelen fonds

Economie

REGIO - Uit handen van Bert van Asselt, directeur GUV Uitvaartverzorging, ontvingen Hans en Rita Keuper namens de AchterhoekSpektakelToer (AST) een cheque van 500 euro van het GUV Goede doelen fonds. Deze gift is bestemd voor de AST op 4 juni dit jaar.

De mensen achter de AST hebben altijd gewild dat het laagdrempelig was. Men wilde geen entree en ook verkoop van dure drankjes of andere zaken. Rita Keuper had er een mooie omschrijving voor: “Met een rugzak moi d’r rond können goan en ow vermaak’n. De bedoeling was daw veur leu met de kleine knip goeie artiesten haald’n dee ze ande’s neet könden zeen.”
Die achtergrond is natuurlijk gebleven, ook al is het nu nog op één locatie in plaats van dat men zes locaties aandeed met de toer. “Toen an alle kant’n de subsidiekrane dichte ging kônne wi’j dat neet meer zonder entree done. Ut mos wal ande’s toen. Dat vonne wi’j arg jammer!” aldus Hans Keuper.
Bert van Asselt geeft aan: “Dan is er ook nog een overeenkomst tussen GUV en de AST. Wij doen ons werk ook zonder winstoogmerk. Een waardige uitvaart, tegen zo laag mogelijke kosten – Dat is wat er in onze staturen staat. Wij zijn er om nabestaanden die verdriet hebben vanwege het verlies van een dierbare te helpen. Zonder dat er telkens op de klok gekeken wordt, maar juist met aandacht voor de mensen. GUV is groot geworden door klein te blijven. Dat klinkt cliché, maar dat is precies wat het is. Een uitvaartbegeleider van GUV helpt een familie nog steeds zoals altijd. Wij komen aan huis, communiceren niet via zoom of beeldbellen! We gaan echt met de mensen in gesprek en helpen bij alles. We staan hen met raad en daad vanaf het eerste gesprek tot ver na de dag van de uitvaart bij.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit