Op 2 april werkt Henk 50 jaar bij Ottevanger. Foto: Ottevanger Milling Engineers

Op 2 april werkt Henk 50 jaar bij Ottevanger. Foto: Ottevanger Milling Engineers

Ottevanger Milling Engineers

Jubileum voor Henk Neevel: 50 jaar in dienst

Economie

AALTEN - Een halve eeuw bij hetzelfde bedrijf werken, in deze tijd komt dat nog maar zelden voor. Henk Neevel (66 jaar) is echter de uitzondering op de regel en op 2 april werkt hij precies 50 jaar als constructiebankwerker bij Ottevanger Milling Engineers in Aalten. 

In de werkplaats van Ottevanger, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van voerinstallaties wereldwijd, werkt Henk sinds 2 april 1973 als constructiebankwerker. “Na mijn opleiding heb ik eerst negen maanden bij Spoor loodgieters gewerkt, het draaien van pijpnippels. Saai werk, waar ik al snel genoeg van had” zegt Henk. “Ik zag een advertentie van Ottevanger in de Graafschapsbode en heb direct gereageerd. Na een gesprek met Willem (Wim Ottevanger, oud-directeur) kon ik meteen aan de slag. Eerst met het zagen van buizen voor damwandsilo’s. En gaandeweg heb ik steeds meer geleerd en werk ik als constructiebankwerker.”
In de afgelopen 50 jaar is er bij Ottevanger veel veranderd. Henk: “Vroeger moest je alles nog zelf maken. Je werkte met platen die geknipt moesten worden en dan ging je een machine helemaal maken. Je moest ook een deel zelf tekenen. Nu worden veel onderdelen voorgesneden aangeleverd en is het meer assembleren. Het bedrijf is natuurlijk ook veel groter geworden. Vroeger werkten we met een paar collega’s, nu zijn dat er veel meer, maar ik vind het nog steeds erg gezellig.”
Omdat Henk graag zijn jubileum van 50 jaar wilde volmaken, heeft hij zijn contract nog iets laten doorlopen. Tot april blijft hij ongeveer 20 uur in de week werken.
“Henk is een mentor voor zijn jongere collega’s” volgens Benny te Lindert, chef werkplaats. “Je hoeft hem nooit wat uit te leggen en collega’s weten hem altijd te vinden als ze vragen hebben. Je zult niet snel iemand vinden die zo secuur werkt als Henk. Het is fijn dat hij nog even doorwerkt om zijn kennis over te dragen. We gaan pas zien wat we missen als hij met pensioen is.”
Dat Henk secuur is wordt ook beaamd door collega Johnny: “Ik werk ook al 38 jaar bij Ottevanger. Als iets niet past, zal Henk dit direct merken en ook melden. Maar”, vervolgt Johnny, “hij zorgt er ook voor dat het opgelost wordt.”
Dat Henk niet achter de geraniums gaat zitten blijkt wel als we hem vragen wat hij met zijn vrije tijd gaat doen. “Fietsen is een grote hobby van me. Samen met mijn vrouw Lucy, met wie ik al 41 jaar getrouwd ben. En mijn vrouw en kinderen hebben ook altijd wel wat te klussen”, zegt Henk lachend. “En we hebben vier kleinkinderen van 0, 3, 6 en 9 jaar. Iedere maandagmiddag passen we op de twee jongsten.” Angst om zich te gaan vervelen heeft Henk dan ook zeker niet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant