Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord.
Foto: GIP EUREGIO / www.gipeuregio.eu
Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord. Foto: GIP EUREGIO / www.gipeuregio.eu MARIO_BRAND_WERBEFOTOGRAFIE

EUREGIO adviesdag voor grenspendelaars in Aalten

Economie

AALTEN -  Geïnteresseerde burgers kunnen op 7 december tijdens de EUREGIO adviesdag in Aalten antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Vertegenwoordigers van de SVB/BDZ (Bureau voor Duitse Zaken), de Nederlandse en Duitse belastingdienst, de Duitse Rentenversicherung, de UWV, de Familienkasse en het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO zullen aanwezig zijn.

Momenteel ligt de nadruk nog op de corona-uitzonderingsregels en homeoffice voor grensgangers. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GIP EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan wat de gevolgen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”
Het evenement in het Gemeentehuis Aalten, Markt 7, begint om 10.00 uur en eindigt rond 14.00 uur. Deelname is gratis, maar een afspraak maken vooraf is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak boeken onder “Spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.


www.gipeuregio.eu

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit