Bart van Telgen (links) en Tim Kastleiner in de gauw te openen vestiging van Delicious & Healthy in Aalten. Foto: Mark Ebbers
Bart van Telgen (links) en Tim Kastleiner in de gauw te openen vestiging van Delicious & Healthy in Aalten. Foto: Mark Ebbers

Passie voor lekker en gezond eten

Economie

Delicious and Healthy opent vestiging in Aalten

Door Mark Ebbers

AALTEN - Gezonde en smakelijke voeding van hoge kwaliteit, gebaseerd op de Aziatische keuken. Dat is wat Tim Kastleiner uit Hilversum en Bart van Telgen uit Raalte bieden met hun concept Delicious and Healthy. In Aalten openen ze hun vierde Nederlandse vestiging, als openingsdatum wordt gemikt op 4 november.

Tim: “De laatste jaren ben ik me gaan verdiepen in het verband tussen meer bewegen, gezonder willen eten en minder overgewicht. Het werd me steeds duidelijker dat eigenlijk iedereen dat wil, maar dat veel mensen gezond eten niet lekker vinden en ook duur. Met behulp van voedingsdeskundigen hebben we toen recepten ontwikkeld die gezond zijn en wél heel lekker. Delicious and healthy dus.”
Vandaaruit ontstond het plan voor een restaurant dat die recepten beschikbaar maakt voor de klant. In april 2021 werd de eerste locatie geopend, in Zaandam. Dit jaar volgden Breda en Boxtel en heel binnenkort dus Aalten.

Testen en beoordelen
Alle vestigingen van Delicious and Healthy hebben dezelfde kaart. Voordat een ontwikkeld gerecht op die kaart komt, wordt het eerst grondig getest door een panel. “Als van een panel van de dertig mensen vijfentwintig het echt als heel lekker beoordelen, dan is het erdoor”, stelt Tim. De formule blijkt aan te slaan: voor de drie al bestaande vestigingen staat na honderden klantbeoordelingen het gemiddelde op zo’n 4,7 (uit 5).
Dat Aalten is gekozen als standplaats voor het volgende restaurant, is niet zomaar, vervolgt hij: “We hebben marktanalyses gedaan op vrij gedetailleerd schaalniveau en daaruit bleek dat in Aalten en omgeving een grote behoefte is aan meer aanbod op het gebied van gezonde én lekkere voeding.” Bart vult aan: “Dat er hier behoefte is aan gezond bewegen, blijkt wel uit het grote aantal sportscholen.”

Natuurlijke kwaliteit
Het is niet de bedoeling dat Tim en Bart zelf Delicious and Healthy Aalten gaan bemannen, zegt Bart: “Wij zijn managers, we zetten teams op met lokaal personeel en trekken ons na verloop van tijd terug.”

Net als de andere vestigingen kunnen de klanten in Aalten het eten afhalen of het thuis laten bezorgen. Sauzen en marinades worden voorbereid in de centrale productiekeuken in Hilversum. Het zijn zelf ontwikkelde sauzen, op basis van biologische olijfolie. En voor alles wat er gemaakt wordt geldt: geen toegevoegde suiker, maar natuurlijke ingrediënten die minstens zo smakelijk zijn. “Puur en fris”, vat Bart het samen. “Met alleen maar kwaliteitsproducten, bij ons vind je echte krab bijvoorbeeld. En sushi, poké en burrito van verse en organische ingrediënten, topkwaliteit vis en kip en geen chemische toevoegingen.”

Openingsactie
Het publiek in Aalten en omstreken kan snel kennismaken met Delicious and Healthy en ook nog eens met een voordelige openingsactie: 50% korting op een sushi-box. Het adres is Bredevoortsestraatweg 6.


www.deliciousandhealthy.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit