Het badbiljet. Foto: PR
Het badbiljet. Foto: PR PR

Lokaal betaalmiddel Badbiljet nog geldig tot halverwege 2025

Economie

AALTEN/DINXPERLO - Tijdens de eerste pandemie in 2020 werd het lokale betaalmiddel BAD ( Bredevoort-Aalten-Dinxperlo) geïntroduceerd door Talentverbinder Richard Jongetjes. Een papieren bon waarmee bij zo’n zestig lokale horecabedrijven en winkels betaald kon worden. 

Met de 10 mille coronasubsidie vanuit de provincie werden de bonnen weggegeven aan mensen die mooie dingen deden tijdens de pandemie zoals muzikanten en vrijwilligers in het algemeen. In het kielzog werd tevens hiermee de lokale middenstand gesteund.
Het verrassende was dat een aantal bedrijven binnen onze gemeente ook het badbiljet wilden aanschaffen om deze aan hun personeel te schenken en ook graag hiermee de lokale middenstand wilden steunen. Voor nog eens 40.000 euro werden er biljetten onze lokale economie ingepompt. Helaas moest het initiatief stoppen dat administratief via Figulus welzijn liep omdat de accountant een dergelijke constructie via een welzijnsorganisatie niet kon gedogen. Richard Jongetjes: “Een uitgewerkt plan om een lokale digitale bon te introduceren voor het publiek en bedrijfsleven werd helaas niet omarmd door de vertegenwoordigers van middenstand en horeca.”
Van de 50.000 euro aan badbiljetten die uitgegeven zijn, ligt er nog een aantal bij de mensen thuis, deze kunnen nog ingeleverd worden tot 1 juni 2025. Een overzicht van deelnemende horeca/middenstand op www.gemeenteaaltenvitaal.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit