Street Fashion Show in het centrum van Lichtenvoorde. Foto: Anja Onstenk

Street Fashion Show in het centrum van Lichtenvoorde. Foto: Anja Onstenk

Mode-event in centrum Lichtenvoorde

Economie

LICHTENVOORDE - Benieuwd wat de laatste modetrends zijn van dit najaar? Kom dan tijdens de open zondag op 2 oktober naar de modeshow in het centrum van Lichtenvoorde. Verassende dames-, heren- en kinderkleding wordt geshowd door modellen van acht lokale modewinkels. In het hele centrum is sferisch amusement met hippe trends op twee verschillende catwalks, muziek, straattheater en dans. Reden genoeg om er een gezellig middagje uit van te maken. Om 14.15 uur en om 15.15 uur is er een modeshow te zien aan de Rapenburgsestraat en de Korte Rapenburgsestraat. Uiteraard is er ook vermaak voor de kinderen.

Door Dinès Quist

Traditiegetrouw wordt de Street Fasion Show twee keer per jaar georganiseerd door lokale ondernemers. De modeshow wordt kleurrijk aan elkaar gepraat door een presentatrice. Een gezellig middagje modeplezier wordt compleet met straattheater en dansvoorstellingen van MOTIVdance. In het hele centrum klinkt muziek, want een rijdende dj zorgt voor muzikaal vertier. Het hippe mode-event gaat met zijn tijd mee want dit najaar vullen zij de show aan met duurzame kleding. Bezoekers zullen verrast worden door de mix van nieuw en minder nieuw, want naast nieuwe kleding laten zij ook zien hoe hip tweedehands kan zijn.

Mode bewust
De aanvulling van duurzaamheid op de Street Fasion Show is een bewuste keus. Nieuw gaat hand in hand met gebruikte kleding en dat is terug te vinden op de catwalk. Maar niet alleen kleding verdient een tweede leven, tijdens het mode-event er is ook een vintage pop-up store opgetuigd in het centrum. “Steeds meer consumenten kopen bewust,” vertelt één van de organisatoren. “De afspiegeling van de consument hoort ook thuis op het mode-event. We maken een klein uitstapje want we laten niet alleen op de catwalk zien hoe leuk tweedehands kleding is, er zijn ook vintage decoratiespulletjes en kleinmeubels te zien. In de pop-up store is terug te vinden hoe goed tweedehands spullen het doen in een interieur.”

Open zondag
Ook de innerlijke mens hoeft niets tekort te komen, want tijdens de open zondag staan de deuren van de horeca open. Geniet lekker van een hapje en drankje bij één van de vele gelegenheden. Is het te koud om op het terras te zitten, shop dan een heerlijke warme jas in één van de modewinkels. De hele middag staan de winkeliers klaar en geven u graag advies over de nieuwe modecollectie. Wie weet gaat u wel naar huis met een setje dat u tijdens de modeshow zag. De winkels zijn geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tot zondag 2 oktober in het centrum van Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit