Zzp-dag bij 't Romienendal succesvol. Foto: Glimlach Producties
Zzp-dag bij 't Romienendal succesvol. Foto: Glimlach Producties

Derde ZZP / Kleine ondernemersdag een succes

Economie

DALE - Maandagavond 9 mei vond de derde ZZP/kleine ondernemersdag in ‘t Romienendal plaats. Een avond met een interessant programma voor zowel de startende als de gevorderde ondernemer in de gemeente Aalten. De organisatie lag wederom in handen van de Aaltense Uitdaging, de talentverbinder en Jarbon. Met een opkomst van 45 ondernemers mag de avond een succes genoemd worden.

Na een kopje soep en een broodje namen verschillende sprekers de ondernemers mee in de ondernemerswereld. Aan de hand van verschillende zinvolle thema’s werd er interactief gesproken over het ondernemerschap. Daarnaast was er natuurlijk uitgebreid de ruimte om te netwerken. De avond start met een mooi compliment. Spreker Ivar van Asten (de startversneller) merkt op dat Aalten altijd een fijne plaats is om te mogen spreken. “In mijn werk als ondernemerscoach en Achterhoek Ambassadeur werk ik in veel gemeenten en wat ik merk is dat Aalten heel betrokken is bij kleine ondernemers en zzp’ers.” En dat blijkt ook deze avond weer. Wethouders Martin Veldhuizen en Joop Wikkerink zitten in de zaal.

Hierna kunnen de ondernemers en zzp’ers workshops bijwonen. In twee rondes kunnen zij zelf kiezen welke thema’s bijgewoond worden. Zo vertelt Bert Breukers (ROZ) over het ondernemersplan op een enkel A4-tje. Aan de hand van dit plan laat hij de ondernemers uit het proces van de dagelijkse werkzaamheden stappen. Bij veel deelnemers beginnen de ideeën daardoor te stromen en het enthousiasme gaat door de zaal. Ronald Treijtel (Flox Ondernemershuis) gaat in op het netwerken en hoe men dat doet. Vooroordelen over netwerken worden de deur uit gedaan en er wordt op een nieuwe manier gekeken. En uitgeprobeerd. 

Het populairste thema lijkt toch wel het broodfonds te zijn. Een broodfonds is een alternatief voor een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld door en voor ondernemers. Bij ziekte wordt er uitgekeerd door de andere ondernemers in het broodfonds. Deze avond is het startschot voor het oprichten van het tweede broodfonds in de gemeente Aalten en dat lijkt geslaagd. De eerste aanmeldingen liggen er. Na de zomer volgt de daadwerkelijke oprichting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit