Edwin en vader Gert Smits in de vernieuwde winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel
Edwin en vader Gert Smits in de vernieuwde winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel

Beleef landwinkel Smits in De Heurne

Economie

DEHEURNE - Maandenlang is er gebouwd aan een prachtige nieuwe winkel en met een meer dan bevredigend resultaat. Landwinkel Smits Groenten & Fruit gaat voor een compleet aanbod van ontbijt en avondeten en daarnaast wordt er ook een geweldig buitenterras gerealiseerd. Reden genoeg om iedereen te verwelkomen tijdens de open dagen op 9 en 10 april. 

Door Waltraud Wensink

Dat er aan de Lage Heurnseweg fijne en eerlijke groenten en fruit te halen valt is bekend maar er is flink geïnvesteerd in de uitbreiding van de winkel. Daarmee zetten ze niet alleen zichzelf maar ook De Heurne op de kaart. Het is prachtig geworden. Gert Smits en zijn zoon Edwin Smits glunderen als ze over de vernieuwde winkel en hun plannen vertellen.

Leuke stands
Gert: ”De winkel is steeds open gebleven tijdens de verbouwing en de klanten hebben er hopelijk weinig hinder door ondervonden. Met de vorige winkel was niet zo veel mis volgens de klanten en de zaak liep ook goed, maar alles was toch wel gedateerd en toe aan vernieuwing. Inmiddels is de nieuwe winkel stilzwijgend geopend en willen we iedereen de mogelijkheid bieden om een kijkje te nemen tijdens twee open dagen.”

Edwin: ”We gaan er een paar mooie dagen van maken waarbij we de winkel presenteren maar ook leuke stands hebben van ondernemers waar we mee samenwerken. We presenteren grotendeels wat we in de winkel hebben liggen en mensen kunnen dan zien waar het vandaan komt. Wij proberen zoveel mogelijk producten uit de regio te halen. Er komen stands bij de winkel maar ook bij ons op het land waar we asperges aan het oogsten zijn en iedereen een kijkje in onze eigen keuken kan nemen. We hebben dadelijk alles onder één dak en je kunt vanuit de winkel zelfs door een raam in de snijkeuken kijken. Het wordt allemaal transparanter en efficiënter dan voorheen.”

Landwinkel Smits beleven
De vernieuwde winkel biedt een uitgebreid assortiment. Gert: ”Eigenlijk bieden we bijna alles aan wat je nodig hebt op het gebied van voedsel. We hebben voornamelijk producten uit de regio in het assortiment. Naast onze vertrouwde groenten en fruit hebben we ook een afdeling voor vers brood. Daarnaast kun je voor een goed stuk kaas met wijn of worst ook bij ons in de zaak terecht. Hofladen Schlütter stond voorheen met de vleeskar buiten op het erf, maar ook zij staan nu met een mooi assortiment aan vers vlees in de winkel. De melktap met verse melk heeft inmiddels de oversteek gemaakt van ’t Vorster naar onze winkel.” Landwinkel Smits beleven is zeker de moeite waard. De winkel straalt ruimte en overzicht uit en de bekende ontspannen en gemoedelijke sfeer is zeker niet verloren gegaan. Er is binnen zelfs een plek vrij gemaakt waar de klant een kopje koffie kan drinken met iets lekkers erbij.

Meer dan alleen een winkel
Edwin: ”Buiten gaan we ook een mooi terras realiseren waar mensen terecht kunnen na bijvoorbeeld een wandel- of fietstochtje. Je hoeft geen boodschappen te doen en met tien minuten weer weg te zijn. Kom gezellig langs met de kinderen en maak er zelf een leuk uitje van. We creëren ook een kleine dierenweide en een speelplek. Dan willen we ook nog leuke activiteiten en educatieve (kook)workshops organiseren. Denk hierbij aan het huren van een E-chopper met een fijne picknickmand voor onderweg. We spelen in op een stukje beleving, we zijn meer dan alleen een winkel.” Aan ideeën heeft Edwin geen gebrek en het enthousiasme steekt hij niet onder stoelen of banken.

De open dagen van Landwinkel Smits groenten en fruit zijn op 9 en 10 april van 10:00 tot 17:00 uur. Er valt van alles te zien en te proeven op deze dagen en iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje nemen en de vernieuwde landwinkel te beleven. Kijk voor meer info ook op de Facebookpagina met prachtige foto’s en nieuwtjes.

Gert Smits met zoon Edwin bij de koffiehoek. Foto: Frank Vinkenvleugel
De vitrine van Hofladen Slütter met Tanja Konst. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant