Renate en Jasmijn. Foto: PR
Renate en Jasmijn. Foto: PR

Skincare by Jasmijn breidt uit

Economie

DINXPERLO - Met het sluiten van Huidverzorging van Gessel kwam voor de tweeëndertigjarige Jasmijn Ponsen, eigenaresse van Skincare by Jasmijn, de kans om het merk Babor over te nemen én vond ze in Renate, die de afgelopen elf jaar werkzaam was bij Huidverzorging van Gessel, de perfecte kandidate om aan te nemen en zo haar beautysalon uit te breiden. Een sprong in het diepe in deze onzekere tijd maar wel één die ze ondanks alles, vol vertrouwen tegemoet gaat.

Door Daniëlle Jolink

De schoonheidssalon van Jasmijn bevindt zich op de bovenverdieping van de sportschool van haar vader. Maar het is in de kantine van de sportschool waar we elkaar ontmoeten. Vanwege de lockdown kan Jasmijn, net als al haar collega’s uit de contactberoepen, helaas haar beroep niet uitoefenen en zijn de deuren van haar salon voorlopig nog gesloten. Althans voor de cosmetische behandelingen, de medische behandelingen mag ze nog wel uitvoeren. “Daar ben ik heel blij mee, zo vertelt Jasmijn, “want op deze manier kan ik in ieder geval klanten die het echt nodig hebben nog helpen en heb ik nog iets van inkomsten. Heel eerlijk: Ik had deze lockdown echt niet zien aankomen. De definitieve beslissing om uit te breiden heb ik gemaakt toen de anderhalve meter en de mondkapjes eraf gingen, toen durfde ik het aan om een vacature uit te zetten. Dus toen de lockdown afgekondigd werd heb ik er echt wel even buikpijn van gehad. Maar dat is nu wat afgezakt en ik kijk er nu vooral gewoon naar uit en heb vertrouwen in de toekomst.”

Dat Jasmijn, die met haar salon startte toen ze twintig was, een positieve instelling heeft straalt ze aan alle kanten uit en ook de liefde voor haar vak is zichtbaar én voelbaar in haar verhaal. Jasmijn: “ Ik zat al een hele tijd aan het maximale wat ik aan klanten kwijt kon in mijn salon en liep daardoor al langer met de gedachten rond om iemand aan te nemen. Ik besloot Cilia van Gessel een berichtje te sturen om haar om advies te vragen over het al dan niet of wel iemand aan te nemen, vanwege haar enorme ervaring leek zij mij de aangewezen persoon hiervoor. We spraken met elkaar af en het klikte enorm. We hadden een heel fijn en gezellig gesprek waarin ze ook vertelde dat ze ging stoppen met haar salon. We kwamen toen op Babor, het merk waar Cilia mee werkte. Dit heb ik altijd een heel mooi merk gevonden maar het is niet mogelijk om in dezelfde plaats met hetzelfde merk te werken. Door het stoppen van Cilia ontstond voor mij de kans om met dit mooie merk te gaan werken. Na het gesprek met Cilia heb ik de knoop doorgehakt en besloten om uit te breiden, niet alleen met een nieuw merk erbij maar ook door iemand aan te nemen. Eigenlijk nog voor ik de vacature online had gezet had ik al een mail van Renate ontvangen. Zij werkte al elf jaar voor Cilia én met Babor en wilde heel graag bij mij in de salon komen werken. Het voelde direct heel goed tussen ons en ik ben dan ook heel blij met haar. Haar jarenlange ervaring als schoonheidsspecialiste is een enorme aanvulling en aanwinst voor mijn salon.”

Jasmijn en Renate gaan in februari eerst een vijfdaagse cursus samen volgen bij Babor en vanaf acht februari start de samenwerking dan echt. Jasmijn: “Met de komst van Renate kan ik de salon nu van maandag tot en met vrijdag overdag openen én twee avonden en op deze manier kunnen er dus meer klanten geholpen worden. In de toekomst willen we ons graag steeds meer gaan richten op huidverjonging en -verbetering. We werken met verschillende soorten apparatuur zoals microneedling, ultrasound en hydrodermabrasie om dit te bereiken. Maar ook voor permanente make-up kan men terecht in de salon. En daarnaast wil ik me ook gaan richten op acné-specialisatie. Ik ben aangesloten bij Anbos, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten. Dit zorgt ervoor dat klanten die komen voor een acné behandeling deze via hun zorgverzekeraar vergoed kunnen krijgen. Hier ben ik achter de schermen volop mee bezig en ik verwacht dat dit medio dit jaar rond is. Deze specialisaties zijn echt mijn passie en maken tevens de salon onderscheidend.” Voor meer informatie kan men terecht op www.skincarebyjasmijn.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit