Actrice Sofie Grabøl (rechts) is ook bekend van de hitserie 'The Killing'. Foto: PR

Actrice Sofie Grabøl (rechts) is ook bekend van de hitserie 'The Killing'. Foto: PR

Schillers Filmtheater vertoont ‘Rose’

Cultuur

AALTEN - Schillers filmtheater vertoont op donderdag 29 februari de film ‘Rose’ uit 2022. De aanvang is 20.00 uur en tickets kosten acht euro.

We bevinden ons aan het einde van de jaren ’90. Deense Emma en haar man Vagn gaan op busreis naar Frankrijk. Naar Parijs om precies te zijn. Ze besluiten om Emma’s zus Inger ook mee te nemen. Inger heeft in de jaren ’70 in Parijs gewoond totdat ze psychische problemen krijgt nadat ze een voor haar traumatische gebeurtenis meemaakt.
Na enkele minuten in de bus trapt Inger maar meteen af door met haar medereizigers te delen dat ze last heeft van schizofrenie. Ellen en Vagn behandelen Inger als een normaal persoon. Echter lukt het niet alle medereizigers om Inger als een normaal persoon te zien. Ze weten niet hoe om te gaan met de aanwezige Inger die om de haverklap haar waanbeelden en gedachten deelt met de groep. De medereizigers krijgen te maken met alle verschillende kanten van Inger, van opstandig en angstig tot opgewekt en open. Eenmaal op bestemming aangekomen blijkt dat Inger een doel heeft deze reis, ze gaat op zoek naar iemand uit haar verleden.
Met haar rol als Inger, verdient hoofdrolspeelster Sofie Grabøl de De Bodil Award voor Beste Actrice in een Hoofdrol. Tijdens het Filmfestival Oostende weet regisseur Niels Arden Oplev met ‘Rose’ de Euromillions publieksprijs 2023 binnen te slepen met een prachtige score van 97,9 op 100. Het is een film die je zo nu en dan mee de diepte in neemt en tegelijkertijd een fijne glimlach en een goed gevoel bezorgt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant