Het filmtheater. Foto: PR
Het filmtheater. Foto: PR

Schiller en jongerenwerk houden filmtheater voor kids

Cultuur

AALTEN - Op woensdagmiddag 14 februari om 14.00 uur wordt er voor kinderen vanaf 6 jaar een leuke film vertoond in het kader van het ‘Filmtheater voor Kinderen’ in het filmtheater van Oerkroeg Schiller.

Door Ed Doppen

‘Erik of het klein insectenboek’ door Godfried Bomans is te zien. Een fijne film voor kinderen, die ook leuk is voor ouders en begeleiders. De film gaat over een jongetje genaamd Erik die zijn spreekbeurt over insecten moet voorbereiden. Hij wordt echter steeds afgeleid door de vlinders in zijn buik die hij voor zijn klasgenootje Rosalie voelt. Wanneer zijn opa hem een oude schoolplaat met de naam Wollewei laat zien, wordt Eriks interesse voor insecten toch gewekt. Helemaal wanneer hij ’s nachts op magische wijze in de insectenwereld van de plaat terecht komt…

Liefhebberij
Jaap Delleman, eigenaar van Schiller, runt al geruime tijd een filmtheater boven het café. Hij begon hiermee uit pure liefhebberij en de wens bij te dragen aan het culturele aanbod in gemeente Aalten. In het begin deed hij dit alleen, maar gelukkig is er nu een groep gemotiveerde vrijwilligers die meehelpt. Vanuit deze groep kregen Kyra Peulers en Yoran Boland (Figulus) het idee om ook speciaal voor kinderen films te gaan vertonen.
De bedoeling is om zo, kleinschalig en voor iedereen betaalbaar, kinderen al jong met kunst en cultuur, en de daarbij horende ontspanning en plezier kennis te laten maken. Kyra, werkzaam in het onderwijs, heeft zelf goede herinneringen aan activiteiten in Schiller, die ze vroeger als kind met haar ouders al bezocht.
“Stel je voor hoe leuk het zou zijn dat deze kinderen later weer met hun kinderen hier naar de film kunnen.” Vanuit deze gedachte is het filmtheater voor kinderen ontstaan. Er werd samenwerking gezocht met het jongerenwerk van gemeente Aalten, en zo is dit initiatief geboren. Schiller wil graag “meer zijn dan alleen een kroeg”, en daarom hebben allerhande maatschappelijke en culturele initiatieven hun thuisbasis in deze ‘Oerkroeg’.
Het filmtheater is te vinden op de zolder. Een klein gezellig theater onder eeuwenoude dakbalken met verrassend goed beeld en geluid. Bij het filmkaartje hoort ook limonade en iets lekkers. Belangeloos verzorgd door de vrijwilligers!

Er zijn nog enkele kaartjes: ga snel naar de website om ze online te kopen.


oerkroegschiller.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant