Werk van Ton van Vroonhoven. Foto: Ton van Vroonhoven
Werk van Ton van Vroonhoven. Foto: Ton van Vroonhoven Ton van Vroonhoven

Fototentoonstelling ‘I’m thinking’ in Oerkroeg

Cultuur

AALTEN - Een nieuwe fototentoonstelling, getiteld ‘I’m thinking’, van de hand van fotograaf Ton van Vroonhoven wordt gepresenteerd in Oerkroeg Schiller te Aalten, van 9 februari tot en met 11 april.

De inspiratie voor deze tentoonstelling vond Ton van Vroonhoven tijdens het bekijken van de film “I’m thinking of ending things”. De kernachtige tekstfragmenten uit de film fungeerden als openingen voor verhalen en brachten een denkproces op gang. Deze zinnen, geschreven door regisseur en scenarioschrijver Charlie Kaufman, werden gecombineerd met beelden die Van Vroonhoven in het midden van Duitsland vastlegde. De foto’s, genomen in de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Saksen, zijn verstild en eenvoudig, en worden gecombineerd met de suggestieve teksten uit de film, resulterend in een nieuwe realiteit waarin beeld en tekst elkaar afwisselen.

FotoKabinet
Het FotoKabinet in Oerkroeg Schiller presenteert een uitgebreide serie foto’s van Van Vroonhoven, waardoor de melancholie van het werk nog meer tot uiting komt. FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller in samenwerking met het OFC (Oost Gelders Fotografen Collectief). Deze groep, bestaande uit ervaren fotografen en kunstenaars, ziet het als een uitdaging om binnen de informele setting van een kroeg indrukwekkende exposities te realiseren.

De tentoonstelling biedt een breed scala aan werk, waarbij elk lid van het OFC zijn of haar eigen specialisatie en interessegebied heeft.
Deelnemende kunstenaars zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

Informatie
Het werk van Van Vroonhoven is te zien in Oerkroeg Schiller aan de Prinsenstraat 4 te Aalten.
Openingstijden: Dinsdag en woensdag: 19:00 tot 1:00 uur. Donderdag: 16:00 tot 1:00 uur. Vrijdag: 14:00 tot 2:00 uur. Zaterdag: 14:00 tot 2:00 uur. Zondag: 14:00 tot 1:00 uur.

Het publiek is welkom om de tentoonstelling te bezoeken en te genieten van het werk van Ton van Vroonhoven en het Oost Gelders Fotografen Collectief.
Meer informatie over het Oost Gelders Fotografen Collectief bij Dinie Wikkerink, 06-26214378, dinie.wikkerink@gmail.com.


www.ofc-fotografen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant