Verdwijnen 01. Foto: Marion van Noord

Verdwijnen 01. Foto: Marion van Noord

Expositie: A(a)ndacht O Wat in stilte groeien kan

Cultuur

BREDEVOORT - De Koppelkerk in Bredevoort krijgt weer een nieuwe expositie. Van 9 februari tot 24 maart is er ‘A(a)ndacht  O  Wat in stilte groeien kan’te bewonderen.

Monnie Paashuis, Philipp Pohl en Rob Muylaert ontdekken dat ze een vergelijkbare mentaliteit hebben ten opzichte van de materiële en de spirituele wereld. Het gaat hen om hun innerlijke (ver)houding tot die wereld: een speciale vorm van innerlijke waarneming die noodzakelijk onderdeel is van hun manier van werken en zich daarin manifesteert.Zij hebben met deze manier van waarnemen kennisgemaakt in de boeddhistische praktijk, in spirituele ervaring en door onderzoek. Ervaringen als deze gaan aan woorden voorbij maar de kunstenaars vinden in kunst wel de juiste taal.
Op andere plekken verwonderen Josette Lenders, Marion van Noord en Karen van Dooren zich over wat er in stilte groeien kan. In onze lawaaierige wereld vind je nauwelijks nog een plek waar het stil is. Zelfs in de diepte van een bos dringt het geluid van gemotoriseerd verkeer door. Het lijkt alsof stilte iets is dat vermeden en bestreden moet worden, zelfs alsof mensen bang zijn van stilte. Een stilte in een gesprek wordt vaak zo snel mogelijk opgevuld.
De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de Koppelkerk: vrijdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Rondleidingen op deze drie dagen om 14 en om 15 uur. Entree: 7 euro, incl. koffie of thee. Meer info via e-mail: info@koppelkerk.nl of op de website.


www.koppelkerk.nl   

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant