Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Schillers Filmtheater vertoont ‘Where the crawdads sing’

Cultuur

AALTEN - De film ‘Where the crawdads sing’ is op donderdag 15 februari om 20.00 uur te zien in Filmhuis Schiller. Kaarten kosten acht euro.

In 2018 bracht Amerikaans auteur Delia Owens het boek ‘Where the crawdads sing’ uit. In het Nederlands: ‘Waar de rivierkreeften zingen’. Dit boek zal vier jaar later het bestverkochte en meest uitgeleende boek van het jaar worden in Nederland. In datzelfde jaar komt regisseur Olivia Newman met de gelijknamige verfilming.
We volgen de hoofdpersonage genaamd Kya, een meisje dat opgroeit in North Carolina in de jaren ’60. Kya groeit op in een gebroken gezinssituatie waarin moeder is vertrokken en vader kampt met een alcoholprobleem. Daarnaast leeft Kya in het moeras.
De relatie tussen Kya, haar gezin en de inwoners van het nabijgelegen vissersdorpje is op zijn zachtst gezegd moeizaam. De mensen uit het dorp willen niets te maken hebben met het ‘moerasmeisje’. Toch blijken twee jongens, Chase en Tate, uit het dorp interesse te hebben in Kya. Er ontwikkelen zich vriendschappelijke, maar ook romantische relaties.
Wanneer Chase, op tragische wijze, om het leven komt en zijn lichaam in het moeras gevonden wordt wijst iedereen naar Kya als dader. Door de verstoorde relatie tussen Kya en de inwoners van het dorpje zal dit leiden tot een langdurig onderzoek waarin Kya als hoofdverdachte wordt onderzocht, ondervraagd en beschuldigd. Maar wat is er echt gebeurd in het moeras?


www.oerkroeg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant