Cabaretier Andries Tunru in De Storm. Foto: Anne van Zantwijk
Cabaretier Andries Tunru in De Storm. Foto: Anne van Zantwijk

Cabaretier Andries Tunru in De Storm

Cultuur

WINTERSWIJK - Cabaretier Andries Tunru, bekend van De Slimste Mens en Spijkers met Koppen, staat bekend om zijn messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties. Op vrijdag 23 februari staat Andries met zijn derde solo-programma ‘Marmer’ in Theater de Storm. Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. 

Zijn vorige programma ‘In theorie’ kreeg goede recensies. Het Friesch Dagblad noemde Andries Tunru een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. ‘Hij heeft de brutaliteit van Youp van ’t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.’ Marmer gaat over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

Andries Tunru timmert flink aan de weg. Hij werd bekend door zijn succes op cabaretfestivals, waarbij hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Andries won populariteit bij het grote publiek door zijn deelname aan Lingo, wat viral ging, en zijn tweede plaats in De Slimste Mens in 2021. Daarnaast maakt hij deel uit van het caberetteam van Spijkers met Koppen en is hij één van de cabaretiers achter de populaire comedypodcast Radio Willekeur.

Een ticket voor Marmer van Andries Tunru op vrijdag 23 februari aanstaande kost 21,50 euro. Het is mogelijk om online te boeken via  www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543 – 519285. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant