Tom Hanks.
Tom Hanks. PR

Filmtheater Schiller vertoont ‘A man called Otto’

Cultuur

AALTEN - De film ‘A man called Otto’ is op donderdag 14 december om 20.00 uur te zien in filmtheater Schiller. Tickets kosten acht euro.

In 2012 verscheen in Zweden een boek, genaamd ‘A man called Ove’. Drie jaar later, in 2015, verscheen de gelijknamige verfilming. Een Zweedse tragikomedie over een norse weduwnaar die het min of meer gehad heeft met zijn leven. In 2022, zeven jaar na deze verfilming, durft regisseur Marc Forster het aan en maakt een eigentijdse remake van dit verhaal.
In deze tragikomische remake volgen we het leven van Otto, gespeeld door Tom Hanks. Ondanks de naam verschilt Otto niet echt van Ove. Het blijft dezelfde knorrige buurman die eigenlijk genoeg heeft van zijn leven. Otto is weduwnaar en ziet, zonder zijn partner, het leven niet meer zitten. Wanneer er een Mexicaans gezin komt te wonen in een van de huizen in Otto’s straat, gebeurt er iets bijzonders. Waar Otto in eerste instantie het contact met anderen uit de weg gaat, ontstaat door het vriendelijke en warme karakter van zijn nieuwe buren toch een vorm van een vriendschappelijke relatie. Uiteraard verloopt dit contact in eerste instantie nogal stroef, maar naarmate de tijd vordert voelt Otto zich steeds meer op zijn gemak.


www.oerkroeg.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant