Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Filmtheater Schiller vertoont ‘Green book’

Cultuur

AALTEN - Café Schiller vertoont op donderdag 5 oktober om 20.00 uur de film ‘Green book’. Kaarten kosten acht euro.

Het zijn de jaren ’60 in het zuiden van de Verenigde Staten. Een tijd waarin de rassenscheiding nog hevig aan de orde is. Segregatiewetten zorgden ervoor dat zwarte en blanke burgers van elkaar gescheiden bleven in publieke instellingen. Toch is het ook de tijd dat de zwarte pianist Don Shirley juist hier op tournee gaat.
Voor zijn tournee is Don Shirley op zoek naar een chauffeur en lijfwacht. Hiervoor huurt hij de uitsmijter Tony Vallelonga, ook wel Tony Lip genoemd, in. Het contrast tussen de twee kan niet groter zijn; Don is een verfijnde hoogopgeleide zwarte man en Tony is een grove, lompe en ongeschoolde witte man. Dit zorgt dan ook voor een nogal ongemakkelijke sfeer tussen beide. Gedurende het tournee, windt Tony zich steeds meer op over het racisme waar Don iedere dag mee te maken krijgt. Door het intense contact dat Don en Tony hebben, ontwikkelen ze een bijzondere band.
Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, sleept met de fantastische acteerprestaties van Mahershala Ali als Don Shirley en Viggo Mortensen als Tony Lip meerdere Oscars en Golden Globes binnen.
Tickets zijn te koop via:


www.oerkroeg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit