
Harry ten Brinke neemt afscheid van ‘zijn’ Boogie Woogie
Cultuur‘Ik was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen’
Door Han van de Laar
WINTERSWIJK - Na 44 jaar is het dan zover. Harry ten Brinke gaat met pensioen. Hij begon in 1979 bij -toen nog- de muziekschool voor 4,5 uur per week. Er was een gebrek aan trompetdocenten en Harry werd benaderd of hij belangstelling had om les te gaan geven op de Algemene Winterswijkse Muziekschool. Omdat hij nog studeerde en dus niet volledig bevoegd was, werd het aanvankelijk een contract met een beperkt aantal uren. Dat werd uitgebreid nadat Harry geslaagd was aan het Conservatorium in Enschede. Daarna vervolgde hij zijn studie klassiek trompet aan het conservatorium in Amsterdam. Jaren later deed hij nog de opleiding trompet lichte muziek (pop/jazz) aan het conservatorium in Zwolle.
Veelzijdig
Bij Boogie Woogie werd hij onder meer coördinator lichte muziek. Tevens heeft hij diverse andere taken vervuld, zoals managementwerkzaamheden, perscontacten, leiding geven aan een bigband en het opzetten en uitvoeren van diverse projecten op het terrein van welzijn en cultuur. Hij was onder meer betrokken bij Lang Leve Kunst Oost Achterhoek en het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek. Bij dit pact was erfgoed een middel om generaties met elkaar te verbinden met gebruikmaking van diverse kunstdisciplines. Verder was hij coördinator van het Servicepunt Amateurkunst Oost Achterhoek. Kortom een zeer veelzijdige medewerker.
Samenwerking
Op zijn afscheidsreceptie hield directeur Gerben Grooten een mooie speech en roemde Harry om zijn energie, gedrevenheid en enthousiasme. Ook zijn samenwerking met iedereen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Gerben: “Dit is al de vijfde keer deze maand dat er van Harry afscheid wordt genomen. Niemand wil hem missen. Gelukkig blijft hij nog projecten doen voor Boogie Woogie, dus we zijn hem niet echt kwijt.” Harry : “Ik dacht nog wel: ‘wie ben ik toch om zo in het zonnetje gezet te worden.’ Het ontroerde me enorm! Ik heb het werk bij Boogie Woogie altijd met veel plezier gedaan en daar ben ik ook dankbaar voor. Dat is voor mij reden om nog wat leuke projecten te doen die anders misschien blijven liggen. Bij Boogie Woogie hebben we ups en downs gekend. Nu zitten we in een flow. Dat komt mede door het enthousiasme van onze directeur, die zoveel ideeën heeft. Het bruist hier als nooit tevoren! De toekomstige nieuwe huisvesting biedt ongetwijfeld nog meer mogelijkheden”.
Cowboy
Destijds in zijn jonge jaren was hij ook remplaçant bij het Concertgebouw Orkest. “Dan was het ’s ochtends oefenen in Amsterdam, ’s middag lesgeven in Winterswijk en ’s avonds optreden met het Concertgebouw Orkest.” Daarna in de nacht terug naar zijn woonplaats Lochem. “In die tijd was ik ook wel een beetje een cowboy. Je was jong en alles kon.” Harry speelt nog steeds in een aantal gelegenheidsbands en ensembles en blijft dat doen, zeker nu hij meer vrije tijd heeft. Kortom: Harry was een rots in de branding bij alle ontwikkelingen die er de afgelopen jaren zijn geweest. “Er is nog genoeg te doen, mij komen ze nog wel een keer tegen in Winterswijk. Ik verheug me er nu al op.”
