Brasielhoorn en buffelhoorn voor de hoornindustrie. Foto: Nationaal Onderduikmuseum Aalten
Brasielhoorn en buffelhoorn voor de hoornindustrie. Foto: Nationaal Onderduikmuseum Aalten PR

Knopenfietstocht

Cultuur

AALTEN - Nergens anders in Nederland hebben hoorndraaierijen gestaan. Van buffelhoorns uit Azië en Zuid-Amerika werden in Aalten en Bredevoort lange pijpenstelen gemaakt en ook kammen, knopen, seinfluitjes, naaldenkokers en messenheften.

Zaterdag 23 september houdt het Nationaal Onderduikmuseum Aalten een knopenfietstocht door Aalten en Bredevoort om te ontdekken wat de hoornindustrie hier betekend heeft. Onder leiding van twee gidsen, directe nazaten van invloedrijke families uit de hoornindustrie, fietsen de deelnemers langs kenmerkende plekken voor de hoornindustrie.
De start is om 14.00 uur in het Nationaal Onderduikmuseum. Daar wordt de hoornkamer bezocht en wordt meer verteld over het productieproces en de familieverbanden.
De deelname kost 7,50 euro. Ontvangst om 14.00 uur met koffie/thee en een knopenkoekje, bezoek aan de hoornkamer in het Nationaal Onderduikmuseum. Rond 14.45 uur stappen de deelnemers op de fiets. Het programma eindigt rond 16.15 uur. Aanmelding is wenselijk en kan door een mail te sturen naar: info@onderduikmuseum.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit