Het werk 'Base FutrePoetry2022'. Foto: PR
Het werk 'Base FutrePoetry2022'. Foto: PR

Expositie in Koppelkerk: NU EN (N)OOIT: Bouwen aan de Toekomst

Cultuur

BREDEVOORT - Onder de noemer ‘Bouwen aan de toekomst’ vindt in het najaar van 2023 een breed programma plaats bij de Koppelkerk in Bredevoort. Onvermijdelijk leidt denken over de toekomst tot de vraag wie ‘we’ dan zijn; óf we er nog wel zijn. Kunnen we onze toekomst wel vormgeven, met onze beperkte, menselijke blik?

Het thema nodigt uit om met een brede blik te kijken. Dit najaar wordt bij de Koppelkerk dan ook ruimte geboden aan verschillende disciplines die allerlei mogelijke aspecten van de toekomst kunnen verbeelden. Kunst is juist in staat om een mogelijk toekomstbeeld te schetsen.
Het bredere programma van ‘Bouwen aan de toekomst’ behelst onder andere een VPRO Tegenlicht Meet Up over Artificial Intelligence op 8 september en een muzikale filmavond rondom ‘Man in het wild’ op 30 september. Verwacht verder inspirerende avonden over de toekomst van geld met United Economy en er zal een goed gesprek worden gevoerd over arbeidsmigratie. In november is de Koppelkerk dan de locatie van de Achterhoekse Archeologiedag.
De expositie ‘NU EN (N)OOIT – bouwen aan de toekomst’ is te zien tot 19 november en bestaat uit kunstwerkern van zeven kunstenaars: Rob Sweere, Menno Hiele, Lisanne Hoogerwerf, Marianne Lammersen, Ivo Kamphuis, Erik Odijk en Carlyn Westerik.

De Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 is open vrijdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur. Entree is zeven euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit