Spectaculaire lasershow op Sjoksfestival 2023. Foto: PR
Spectaculaire lasershow op Sjoksfestival 2023. Foto: PR

Sjoksfestival 2023, zeer succesvol en meer bezoekers dan ooit!

Cultuur

AALTEN – De 31ste editie van het Sjoksfestival zit er op. Een zeer succesvol tweedaags evenement, gehouden onder ideale weersomstandigheden. Een geweldige sfeer, geen noemenswaardige calamiteiten, het grootste aantal bezoekers ooit. “Alles viel samen, alles klopte gewoon. We zijn trots en superblij dat het allemaal zo goed heeft uitgepakt!”

Op alle fronten is Sjoksfestival 2023 een groot succes. Na maanden van voorbereidingen vallen alle losse eindjes samen in het laatste weekend van mei. “We hebben genoten! Uiteraard is dit alles niet mogelijk zonder een fantastisch publiek, tientallen vrijwilligers, kwalitatief hoogstaande bands en Dj’s, een paar grote namen en de steun van Aaltense horecaondernemers en de restaurants die het Sjoksdinerarrangement mogelijk maakten!” 

Op vrijdag 26 mei, dag één van het Sjoksfestival, is ineens een improvisatiestunt nodig omdat op het laatste moment Tribute to The Doors het optreden cancelde. Coen Derksen van het bestuur: “Ontzettend jammer voor ons maar zeker ook voor de band… Gelukkig hebben we samen met Gilbert van Zolingen van BVM heel snel een prima alternatief kunnen regelen. FROM USA zorgde voor een swingende performance met nummers uit de jaren ‘60, ’70 en ’80. Een geweldig optreden.” Op de vrijdag staan ook optredens van Reckless Roses en Vannstein op het programma. “Beide acts stonden garant voor een spectaculaire show! Het voltallige publiek smulde er letterlijk van!” 

De tweede editie van Sjoksfestival Junior is georganiseerd door Coen Derksen en Christiaan ter Haar van de stichting Sjoksevenementen, namens Figulus Welzijn sluiten sociaal werkers Michiel Stronks en Jolien Stronks aan. Jolien over het Sjoksfestival Junior: “Het was superleuk en gelukkig ook mooi weer. Kinderen en jongeren werden verrast met leuke spellen van Mirakel, poffertjes en suikerspinnen, een fantastische show van DJ Wimpie en het spotify code spel, bedacht door Milan ter Haar. Zo’n 25 vrijwilligers van Schaersvoorde hebben geholpen. Er waren zo’n 300 jonge bezoekers, ook eerstejaars jongeren van Schaersvoorde kwamen naar het festival. Een groot succes dit jaar!” 

Om elk jaar iets nieuws, meer dynamiek en nog meer spektakel te brengen is dit jaar gekozen voor één groot podium op de markt waarop de bands zich op de zaterdagavond kunnen uitleven. Waarom is gekozen voor de kant van De Geste? Coen Derksen: “Het oorspronkelijke plan was om een halve cirkel podium voor het gemeentehuis te plaatsen. Drie weken voor het Sjoksfestival moesten we besluiten dat het plan niet uitvoerbaar was in verband met de constructieveiligheid en de daarbij komende kosten. En het geluid zou problematisch worden door deze opstelling…” Christiaan: “Uiteindelijk is er op de donderdag voor het Sjoksfestival besloten om het boogpodium voor de Geste te plaatsen. Het heeft al met al veel energie gekost en een bak aan onzekerheden maar met de samenwerking van Jeroen ten Broeke van HPPL licht en geluid en Niek Vriesen van podiumverhuur hebben we het er het beste van gemaakt… De top-coverbands The Rousers en De Paloma’s hebben op de Markt een geweldig spektakel neergezet.” Coen: “Voor volgend jaar ligt een beter plan klaar maar dat blijft nog even een verassing!” 

De show op Hoge Blik, neergezet door LOFT Events, is spectaculair. De hele entourage, het decor en het complete programma is bedacht en uitgevoerd door LOFT. Jordy Lammers van het bestuur zegt: “We zijn zeer tevreden over het Sjoksfestival van dit jaar. Zo veel publiek, een geweldige sfeer en zo goed als geen calamiteiten. En het mooiste festival van Aalten trok meer bezoekers dan ooit!” 

Christiaan ter Haar zegt niet zonder trots: “De groep vaste vrijwilligers groeit maar door en daar zijn we als bestuur erg trots op. Een groep die vol passie meehelpt om het Sjoksfestival te laten slagen. Zonder vrijwilligers geen feest, zo simpel is het. Techniek, podiumbouwers, horeca Aalten, schoonmakers, artiesten, beveiliging, gemeente, politie, EHBO, alle verenigingen, politiek, sponsoren en natuurlijk de bezoekers die de handen ineen slaan om ons evenement te laten slagen. Saamhorigheid, daar zit de kracht!

Jordy Lammers: “Ook mochten we rekenen op hulp van cliënten en medewerkers van Estinea! Zij hebben gezorgd voor het verpakken van honderden consumptiebonnen-pakketjes en het verpakken van zakjes met lekkere versnaperingen voor alle vrijwilligers. Ook daar zijn we erg blij mee!”

Eén dag na het evenement, op eerste pinksterdag, is alle rommel opgeruimd, podia en partytenten zijn gedemonteerd, het festivalterrein is schoon opgeleverd. Hoe kijkt de organisatie terug naar de 31ste editie van het Sjoksfestival? “Het gevoel dat alles op zijn plek is gevallen, twee avonden achter elkaar, en een middag vol genietende jongeren. Het is weer gelukt. Het was weer prachtig. Dat gevoel is niet te beschrijven en ontzettend verslavend. We hebben genoten en geleerd. We staan te popelen om weer aan de slag te gaan voor een volgend Sjoksfestival! Als het weer kan, gaan we het weer doen! Op naar de 32ste editie van het Sjoksfestival op 24 en 25 mei 2024!”


www.sjoks.nl
Facebook | Instagram: Sjoksfestival

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant