Net na het winnende schot. Foto: PR
Net na het winnende schot. Foto: PR

Gemeentelijk Keizerschieten

Cultuur

DINXPERLO - 

Bij stralend zomerweer en een grote publieke belangstelling werd het vijfjaarlijkse Gemeentelijke Keizerschieten gehouden bij de Schutterij Eendracht Maakt Macht in Dinxperlo.

Iedere vereniging mocht vijf schutters leveren om te schieten voor het Keizerschap in de gemeente Aalten. Voor vijf jaar mag zich deze de eigenaar noemen van de grote wisselbeker. Deze is 2007 voor dit evenement beschikbaar gesteld door de gemeente, omdat na de samenvoeging van de gemeente Dinxperlo, Aalten en verschillende kleine kernen in een gemeente Aalten niet veel met elkaar werd georganiseerd.
Schutterijen, buurtschappen en oranjeverenigingen, die allen op een houten vogel schieten, hebben in 2007 een afspraak gemaakt om dit gemeentelijke keizerschieten te organiseren. Vanaf de eerste keer werd dit vijfjaarlijks evenement druk bezocht en was er elke keer grote strijd om de titel.
Wethouder Te Lindert was aanwezig om de prijswinnaars de prijzen te overhandigen. De nieuwe keizer Michel Rave werd een keizerketting omgehangen als persoonlijke herinnering. Hierna werd hem de grote wisselbeker overhandigd door Te Lindert, die goede woorden had over de samenwerking van de volschietende verenigingen. Na de prijsuitreiking werd er door EMM Dinxperlo vendeliers een vaandelhulde aangeboden. Uiteraard begeleid door twee officieren in volledige uniform. Na 267 schoten werd de vogel van de stang geschoten.
De deelnemers waren Stichting volksfeest Aalten, AHOV De Heurne, Ons genoegen Haart, COV IJzerlo, COV Barlo, Schutterij Wilhelmina Bredevoort, COV Lintelo, Den Vaderlandt Getrouwe, Buurtschap De Heurne en Schutterij EMM Dinxperlo.
Ook de belangstellenden die konden fladderschieten op de mast met de lepeltjes maakten er een wedstrijd van om de meeste punten te behalen. Thijs Navis won deze wedstrijd.
Over vijf jaar is er voor de Schutterij Bredevoort de gelegenheid om dit evenement te organiseren, omdat de winnende vereniging hierop de rechten heeft.

Keizerschieten op de houten vogel:

Romp: Michiel Rave van Schutterij Wilhelmina Bredevoort (Keizer gemeente Aalten)

Staart: Michiel Rave

Hals: Wiljo hoftijzer

Rechtervleugel: Olaf Brethouwer

De prijswinnaars:

Fladderschieten:

1e Thijs Navis

2e Henk Klein Hesselink

3e Ella Schutten

De prijsuitreiking. Foto: PR
Drukte tijdens het keizerschieten. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant