Regisseurs Irene Lageschaar en Wilco Vreeman voor de locatie van 'Te waar  om mooi te zijn'... Foto: Jong Gelre Aalten
Regisseurs Irene Lageschaar en Wilco Vreeman voor de locatie van 'Te waar om mooi te zijn'... Foto: Jong Gelre Aalten

Jong Gelre Aalten presenteert revue ‘Te waar om mooi te zijn’

Cultuur

AALTEN – Alles is door de jongeren zelf gedaan. Het schrijven van de revue, zoeken van een locatie, regisseren van het stuk, geluid en licht regelen, acteurs en actrices casten, muziek uitzoeken. En alle andere randzaken die bij het opvoeren van een revue komen kijken. Eline Tolkamp van Jong Gelre geeft aan: “Op 24 en 30 juni en 1 juli voeren we de revue ‘Te waar om mooi te zijn’ op in een hal van Prinzen Aardappelen. Een zwangerschap staat centraal in het stuk. Het speelt zich af in het heden. Meer verklap ik er niet over!”

Door Karin Stronks

De aanpak is professioneel, de lat ligt hoog. “We zijn allemaal jong en niet heel ervaren in het organiseren van zo’n grote productie. En natuurlijk gaat er wel eens iets mis. Maar we leren snel en zetten een zelfgeschreven revue neer! Drie bedrijven, net als drie ‘trimesters’, waarin een zwangerschap is verdeeld. Van nul tot twaalf weken, van twaalf tot 28 weken en van 28 tot 40 weken. Vier jongeren hebben het stuk geschreven, alles draait dus om een zwangerschap. De revue speelt in het heden, het is een doorlopend verhaal. De zwangerschap is niet helemaal gepland… Een verrassing met gevolgen, hoe gaan de personen in de revue hiermee om?” 

De Buuls
De revue is geschreven door vier Jong Gelre leden, het script was in 2020 al klaar. Eline: “Toen kregen we te maken met coronamaatregelen en alles lag stil. We hebben nu de draad weer opgepakt, het stuk is een klein beetje aangepast. Ook in de groep spelers zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Een band, De Buuls, speelt een rol in de revue.” Hoe is de band verweven in de revue? “De band speelt interactief samen met de toneelspelers. Op bepaalde momenten in het stuk geeft de band een passende muzikale bijdrage… Ja, meer kan ik er niet van zeggen!”

Herkenbaar
De acteurs en actrices oefenen sinds kort op locatie, in een hal bij Prinzen Aardappelen. “We oefenen één keer per week. Prinzen heeft gezorgd dat de hal leeg is, zodat we op locatie kunnen repeteren. Ook kunnen de decorbouwers aan de slag. De hal biedt plaats aan een kleine 200 bezoekers.”
Het stuk wordt geregisseerd door Wilco Vreeman en Irene Lageschaar. “We weten zeker dat de revue herkenbaar is voor velen!”

Sponsoren
De revue begint op 24 en 30 juni en 1 juli om 19.30 uur, het publiek is welkom vanaf 19.00 uur. “De voorverkoop loopt via Jong Gelre Facebook en Instagram. Ook aan de zaal kunnen kaarten worden gekocht als het niet is uitverkocht. De revue is mede mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren, daar zijn we erg blij mee!” Na afloop van de revue kunnen bezoekers napraten onder het genot van een drankje.

Saamhorigheid
De toneelgroep van Jong Gelre verzet een heleboel werk in aanloop naar de opvoering van ‘Te waar om mooi te zijn’. Eline: “Er zijn een aantal commissies die elk hun eigen taak hebben, eind juni, begin juli valt alles samen. Wat ik heel mooi vind is de saamhorigheid die ontstaat, allemaal zetten we ons in om een mooie revue neer te zetten. We hebben er veel voor over, ook voor elkaar staan we klaar. Heel mooi om te zien!”

Informatie
Revue ‘Te waar om mooi te zijn’, zaterdag 24 juni, vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. Opgevoerd bij Prinzen Aardappelen, Westendorpweg 4, IJzerlo. Voorverkoop via Jong Gelre Aalten Facebook en Instagram. Tickets (indien nog voorradig) ook aan de zaal te koop. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.


Facebook Instagram | Jong Gelre Aalten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant