Vrijwilligers bezig met opruimen van het festivalterrein. Foto: Karin Stronks

Vrijwilligers bezig met opruimen van het festivalterrein. Foto: Karin Stronks

Sjoksfestival, de laatste loodjes!

Cultuur

AALTEN – Op 26 en 27 mei barst de 31ste editie van het Sjoksfestival los in het centrum van Aalten. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet en de laatste randzaken geregeld.

De organisatie kijkt uit naar de 31ste editie van het Sjoksfestival. Bestuurslid Coen Derksen: “We hebben er zin in! We zijn vooral ook benieuwd hoe de grote veranderingen uitpakken. Het grote podium op de Markt en de dynamische show op zaterdagavond op Hoge Blik, geregeld door de mannen van LOFT Events.” 

Tijdens het opbouwen van het festivalterrein zijn de winkels in het centrum gewoon geopend. Christiaan ter Haar: “We proberen zo mogelijk overlast te voorkomen. Al zal het winkelend publiek wel merken dat er iets gaande is!” Op de zaterdagavond van het festival is de snackbar van Stegers bereikbaar tot ongeveer 22.00 uur. 

Het Sjoksfestival kent enkele wijzigingen. “Elk jaar evalueren we na het festival. Alle reacties worden besproken, ook de opbouwende kritiek! We hebben besloten dat het bezoek aan een van de toiletunits is dit jaar gratis is. En we hebben een garderobe dit jaar. Voor twee euro kunnen tassen en jassen worden opgeborgen, pinnen is daar mogelijk, graag zelfs”, aldus Jordy Lammers. 

Sjoks-gasten met een dinerarrangement van Stegers, Krul en Herbergh d’ Olde Marckt kunnen vanaf 19.00 uur via de hoofdingang het festivalterrein op. Coen: “Vanaf 21.30 uur worden de gasten verzocht om zich naar het festivalterrein te begeven.” 

Het reglement dat geldt bij het bezoek aan het Sjoksfestival is te vinden op de website. Christiaan: “We gaan er vanuit dat iedereen die het Sjoksfestival bezoekt goeie zin meebrengt, zich gedraagt zoals het hoort en er een topavond van gaat maken!” 

Hij vervolgt: “Voor de veiligheid van het publiek zullen er controles zijn op gebied van drugsbezit en -gebruik. Het beleid hierin wordt strak nageleefd. Tijdens het Sjoksfestival, ook bij Sjoksfestival Junior, worden foto’s en films gemaakt, die ook voor promotiedoeleinden kunnen worden gebruikt. Als bezoekers dit niet willen kunnen zij dit aangeven bij de fotograaf of filmer.” 

Het Sjoksfestival wordt georganiseerd door de stichting Sjoksevenementen en SETZ Huiskamer, oerkroeg Schiller, restaurant Stegers, café Leuven en Het Noorden van Aalten. Coen: “We mogen elk jaar rekenen op de inzet van veel vrijwilligers, daar zijn we heel blij mee! Muntentellers, barkeepers, nooduitgang-bewakers, opruimers, schoonmakers, muntenverkopers, Rode Kruis medewerkers, alvast heel hartelijk dank voor jullie inzet! Ook de steun van sponsoren is onmisbaar. We maken er met z’n allen ook dit jaar een geweldig spektakel van!”


www.sjoks.nl
Facebook Instagram | Sjoksfestival

Vrijwilligers zijn er klaar voor. Foto: Han Kastein

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit