Foto: PR

Foto: PR

Online fotoclub breidt uit naar Cultuurcentrum Boogie Woogie in Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - Amphion Cultuurbedrijf, in samenwerking met het programma Lang Leve Kunst & Naoberschap, lanceerde afgelopen september de online fotoclub ‘Samen Kiek’n’. Met meer dan 100 deelnemers is het een groot succes en er wordt verwacht dat het aantal nog verder zal groeien. Vanaf nu zal de fotoclub ook beschikbaar zijn bij Cultuurcentrum Boogie Woogie in Winterswijk. Het doel van de club is om mensen op een nieuwe manier naar de wereld om hen heen te laten kijken en hen te inspireren tot fotograferen.

Bij Samen Kiek’n ontvangen deelnemers maandelijks een fotografieopdracht met tips van fotograaf Rob Chevallier in hun mailbox. De opdrachten kunnen met een mobiele telefoon of camera worden uitgevoerd, zowel binnen als buiten. Er zijn zelfs groepjes die gezamenlijk op pad gaan om te fotograferen.
Elke derde maandag van de maand wordt er een nieuwe opdracht gegeven. De mooiste foto’s kunnen worden ingestuurd en worden verzameld in digitale fotoboeken, zodat deelnemers elkaars werk kunnen bekijken. Twee keer per jaar worden er workshops georganiseerd waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten.
Samen Kiek’n is bedacht door fotograaf Rob Chevallier, Gerard, Evert en Anita, in samenwerking met Lang Leve Kunst & Naoberschap. Het idee ontstond tijdens de coronapandemie, toen Evert uit Hummelo samen met Abdul het plezier van fotograferen ontdekte. Ze gingen samen op pad met hun camera’s en genoten ervan. Zo ontstond het project Samen Kiek’n, oorspronkelijk gericht op het fotograferen van bijzondere ramen.
Het project groeide snel, met lokale belangstelling en twee groepen die op zoek gingen naar unieke ramen in Hummelo. Er kwam zelfs een expositie van het project. Een van de deelnemers bedacht vervolgens het fotoproject ‘Bomen Kiek’n’, dat ook een groot succes werd. Dit enthousiasme leidde tot de oprichting van een online fotoclub, zodat nog meer mensen hiervan kunnen genieten.
Drie keer per jaar komen Evert, Gerard, Rob en Anita bij elkaar in café FF naar Steef in Hummelo om nieuwe opdrachten te bespreken. Binnen het digitale fotoalbum ontstaan soms nieuwe contacten tussen deelnemers.
Wil je deelnemen aan Samen Kiek’n en woon je in de gemeente Winterswijk, Oost-Gelre of Aalten? Stuur dan je gegevens naar ira@boogiewoogie.nl. 


www.cultuurerfgoedach-terhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit