Een deel van de vrijwilligers rondom een retro VW-kever. Foto: PR
Een deel van de vrijwilligers rondom een retro VW-kever. Foto: PR

Oldtimers in Aalten op Hemelvaartsdag

Cultuur

AALTEN - Aanstaande donderdag, Hemelvaart, bruist het centrum van Aalten van de activiteiten. In het centrum van Aalten staan meer dan 200 oldtimers uit Nederland en Duitsland geparkeerd. Daarnaast zijn er ook klassieke motoren en brommers te zien en zelfs een heuse Sherman tank uit 1943. De winkels en de horeca zijn open en is er gezelligheid en er zijn activiteiten voor kinderen.

Door Jos Wessels

Oldtimertreffen
Het Oldtimertreffen wordt nu voor de zesde keer gehouden. Het idee is ooit ontstaan in de boezem van het SAP: Stichting Aalten Promotie die zich bezig houdt met activiteiten in het centrum. De bezitters van historische auto’s komen van heinde en verre naar Aalten. Vaak hebben zij duizenden uren kluswerk in hun auto zitten. Zij tonen hun troetelkind graag aan het publiek. Zij komen Aalten binnenrijden via de rotonde bij Het Noorden. Een team van 30 enthousiaste vrijwilligers leidt die dag alles in goede banen. Vanaf 11 uur zijn de automobielen gratis te bezichtigen. Onder meer is er een Peugeot uit 1929, maar ook een puntgave Eend van circa 1980 (het woord Lelijke laat we hier maar weg), geheel terug gerestaureerd en volgens woordvoerder Sander Lensink ‘nu beter dan nieuw’. ’s Middags worden alle auto’s in defilé op de Markt aan het publiek getoond en van commentaar voorzien door Gerben Driessen en Sander Lensink. De oldtimer-rijders kunnen later in de middag, als zij dat willen, op eigen gelegenheid een toertocht maken. Van elke klassieker wordt ook een statiefoto gemaakt. 

Ook is een aantal klassieke motoren te zien, alsmede bromfietsen van vroeger. Klapstuk is zeker ook: de Amerikaanse Sherman tank uit de Tweede Wereldoorlog van Albert-Jan Klijnsma uit Bredevoort. Het gevaarte wordt door een dieplader van Jos Tolkamp naar Aalten vervoerd.

Aalten bruist van activiteit

Vanaf 11.00 uur bruist Aalten dus van de activiteiten. Het zal druk zijn in de winkels en op de terrassen. Bij Schiller treden vanaf 15.00 uur bands op, op het podium. Er is veel te doen voor kinderen. Zij mogen onder meer een auto beschilderen! Muziek schalt door de straten. Men kan alle activiteiten digitaal bekijken op www.meifeest-aalten.nl Contact met de organisatie opnemen kan via info@sap-aalten.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit