Brandgrens. Foto: Rick Messemaker
Brandgrens. Foto: Rick Messemaker

Mothership geland in Nationaal Onderduikmuseum

Cultuur

AALTEN - Het eerste AKCU-evenement (voorheen Achterhoeks Kunstcafe) vond afgelopen donderdag plaats in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Belangstellenden waren van harte uitgenodigd voor deze culturele avond waarin Jeroen Everaert vertelde over de iconische projecten van Mothersip, waarbij Vrijheid en Herdenken centraal stonden.

De nacht van 14 mei 2007 staat bij veel Rotterdammers scherp op het netvlies. Zodra de lampen aangingen, werd op het laaghangende wolkendek de Brandgrens op een prachtige dramatische wijze zichtbaar. Veel mensen, en niet alleen zij die het bombardement hebben meegemaakt, waren ontroerd. Het zichtbaar en voelbaar maken van de historische gebeurtenis die Rotterdammers in het hart raakt was geslaagd: het verwoeste en het nieuwe hart van Rotterdam kwamen samen. Het kunstwerk bleek bovendien buitengewoon fotogeniek. Een unieke gebeurtenis.
AKCU wil met regelmaat het oplaadstation zijn in de Achterhoek voor kunstenaars en geïnteresseerden door kennis te maken met nieuwe kunstprojecten, culturele ideeën en concepten van gastsprekers uit verschillende vakgebieden, van ver en dichtbij. Met als centraal thema vrijheid.
De AKCU-nieuwsbrief verschijnt met enige regelmaat en informeert over komende AKCU-evenementen waarbij Mothership de spits heeft afgebeten. Stuur gerust vrijblijvend een e-mail naar office@akcu.eu.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit