Patrick Frenken, Elly Rots met het jubileumboek en jubilaris Willy Rots met erespeld. Foto: Jos Wessels
Patrick Frenken, Elly Rots met het jubileumboek en jubilaris Willy Rots met erespeld. Foto: Jos Wessels

Willy Rots 60 jaar bij Schutterij Wilhelmina

Cultuur

BREDEVOORT - In 1962 werd Willy Rots lid van Schutterij Wilhelmina Bredevoort. Voortaan mocht hij tijdens de kermis meeschieten om het grote koningschap. Vorig jaar was dat 60 jaar geleden, maar door corona kon er geen aandacht aan besteed worden. Afgelopen week kwam voorzitter Patrick Frenken om Willy de erespeld op te spelden.

Door Jos Wessels

Eén keer dacht Willy Rots dat hij koning zou worden. Het was in 1974. Willy schoot en de vogel wankelde. En wankelde opnieuw. Het publiek hield de adem in. Toen gaf de schietmeester opdracht aan de volgende schutter om te schieten. In dat schot, of juist vóór dat schot, viel de vogel. Volgens reglement wordt de laatste schutter koning. En dat was niet Willy.
Willy Rots is altijd lid van de schutterij gebleven. Hij schiet niet meer mee, maar hij mag graag met zijn vrouw Elly en zijn kinderen en kleinkinderen de kermis bezoeken. De schutterij kent veel trouwe leden, want enkele leden waren voorheen al 60 jaar lid.

Schutterij Wilhelmina
Schutterij Wilhelmina is in 1945 opgericht. Vorig jaar werd het 75-jarige jubileum gevierd. Weliswaar twee jaar te laat, maar ook dat kwam door corona. Op 4 juni was er toen een gezellig feest in de feesttent op sportpark ’t Broock.
Afgelopen september verscheen het jubileumboek, boordevol mooie foto’s en verhalen. Het boek is nog steeds te koop bij Marie-Thérèse Stevens Boterstraat 2, bij de Spar in Bredevoort en bij Primera en Messink & Prinsen in Aalten.
Vorig jaar ook, verscheen de schutterij in nieuwe uniformen op straat. Dit alles onder leiding van Patrick Frenken, voorzitter sinds 2012. Patrick geeft aan dat hij op de aanstaande jaarvergadering zal aftreden wegens te drukke werkzaamheden. De ledenvergadering is op 1 april in Café De Misterpoort en wordt afgesloten met de traditionele bingo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit