Afbeelding
Marcel te Brake

In Aalten is er nu ook een Kabouterroute

Cultuur

AALTEN - Op maandag 20 maart, na maanden van mooie verhalen verzamelen, illustraties maken en kabouterdeurtjes ontwerpen, is de kabouterroute geopend door kinderburgemeester Timon en wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten. 

De kabouterroute is gevuld met verhalen uit Aalten over bijzondere gebeurtenissen, mensen en locaties. De kabouters uit Aalten willen deze graag met iedereen delen.

De Kabouterroute is tot stand gekomen met een bijdrage uit de Nationale Postcode Loterij Buurt Fonds & Noaberfonds aangevraagd door initiatiefnemer Humankind.
De kabouterroute is een wandeling van 2,5 kilometer, waarin (groot)ouders met kinderen kabouterdeurtjes gaan zoeken. Het boekje van de wandelroute bevat verhalen en tekeningen van kabouters die in Aalten wonen.
Joske Elsinghorst is de bedenker en schrijver van meerdere kabouterroutes in Gelderland van Kabouterroute.nl. Om dit boekje te maken, heeft Joske zich enorm verdiept in de geschiedenis en het heden van Aalten.
Hiervoor heeft ze ook hulp gevraagd van Michiel Stronks van Figulus Welzijn en Hans de Beukelaer. Met name Hans kan veel vertellen over de geschiedenis van Aalten. Vele kabouters kun je tijdens de route tegenkomen zoals Kabouter Gerard, die van hardlopen houdt, Kabouter Angus met zijn gitaar of Kabouter Dries bij de weverij. Zo hebben alle kabouters een leuk verhaal te vertellen.
Alle deurtjes van de kabouters moeten ook onderhouden worden. Omdat de kabouters erg druk zijn, heeft Estinea aangegeven dit graag te doen. Zo zien de deurtjes van de kabouters er altijd verzorgd uit.

Boekje met routes
De boekjes met de route zijn tot de zomervakantie (10 juli) gratis af te halen (één per gezin) tijdens openingstijden van Figulus bij De Ahof.
Daarna zal een kleine bijdrage voor de boekjes gevraagd worden om de route te kunnen blijven onderhouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit