Het Klokkenpad is één van de gängeskes. Foto: PR

Het Klokkenpad is één van de gängeskes. Foto: PR

Gängeskeswandeling begrip in Aalten

Cultuur

AALTEN - De Gängeskeswandeling is een begrip in Aalten. Logisch, want de deelnemers leren op deze manier het dorp goed kennen. 

Horen over het ontstaan van de Gängeskes, lopen door soms onbekende steegjes, de textielindustrie, de pijpenfabriek, de oude gebouwen, de Markt: alles komt aan bod tijdens de wandeling. De gidsen zitten vol verhalen en kunnen de vragen van de wandelaars beantwoorden. En soms komen er vanuit de deelnemers weer verhalen die iets toevoegen aan de kennis van de gidsen.
Voor Aaltenaren is ook de Parelroute interessant. Beide wandelingen, plus ‘Historisch Centrum Aalten’, zijn ook op locatie te bekijken. De locatie kan worden bepaald.
Voor boekingen en verdere informatie: info@vvvaalten.nl telefoon 0543473052 of aan de balie van de VVV aan de Markt 14. De route, in de vorm van een speurtocht, is ook verkrijgbaar voor kinderen, de Gängeskes Junior. Dit is een routeboekje zonder gids. VVV en Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum zijn geopend: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


vvvaalten-bredevoort-dinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit