Leesgroep. Foto: PR
Leesgroep. Foto: PR 10'000 Hours

Bibliotheek Aalten zoekt kunstkenner

Cultuur

AALTEN - De leesgroep Kunstgeschiedenis in de Bibliotheek Aalten is op zoek naar iemand met passie voor kunst, die de bijeenkomsten wil begeleiden.

Ongeveer zes keer per jaar komt de leesgroep Kunstgeschiedenis, bestaande uit maximaal 8-10 personen, bijeen om een boek over een kunstonderwerp te bespreken. Iedereen binnen de groep kan hier een boek voor aandragen. Boeken die onder andere al onderwerp van gesprek zijn geweest, zijn Frida Kahlo, Dat kan mijn kleine zusje ook en Helène Kröller Müller.

Begeleiding
De groep kunstliefhebbers is nu op zoek naar een enthousiasteling die hun bijeenkomsten voor wil zitten. De bedoeling is dat deze persoon vragen voorbereid over het boek dat bij de volgende bijeenkomst in de spotlight staat. Een basiskennis van verschillende kunststromingen komt daarbij wel goed van pas. Aan de hand van de opgestelde vragen, wordt het boek dan spelenderwijs besproken.
De groep komt doorgaans op vrijdag overdag bij elkaar maar het tijdstip gaat altijd in overleg. Lijkt het je leuk om bij deze leesgroep aan te sluiten of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ellen Klunder via ecmklunder@outlook.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit