Nathalie Baartman. Foto: Astrid van Loo
Nathalie Baartman. Foto: Astrid van Loo

Kaartverkoop Nationaal Theaterweekend 2023 van start

Cultuur

WINTERSWIJK -  Van 27 tot en met 29 januari 2023 vindt het Nationaal Theaterweekend weer plaats. Traditioneel openen dat weekend veel theaters hun deuren voor slechts tien euro per persoon, zo ook Theater De Storm. Dat weekend hebben zij twee aantrekkelijke voorstellingen op het programma staan; Marlijn Weerdenburg en Nathalie Baartman. Het Nationale Theaterweekend wordt op zondag 29 januari feestelijk afgesloten met het grootste slagwerkfestival van Nederland: Winterdrums.  

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de Vriendenloterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd. De theaters bieden voorstellingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn. Al deze voorstellingen zijn voor de lage prijs van tien euro te bekijken. 

Theater De Storm trapt op vrijdagavond 27 januari af met Marlijn Weerdenburg. Marlijn kun je kennen van haar rol in de musical ‘Diana en Zonen’. Ze is tevens bekend als presentatrice van het populaire Moltalk. Met behulp van onder andere Daniel Lohues, Izaline Calister, Bertolf, Renske Taminiau, haar oude meester Herman van Veen en meester van de ATKA, Paul de Munnik, schreef ze een album waarin verhaal en stem bij elkaar komen. Geniet dan ook van een voorstelling die gaat over de essentie van het leven; rauw en met de billen bloot. 

Op zaterdagavond 28 januari heeft De Storm Nathalie Baartman op het programma staan met de voorstelling SNAK. De uit Borne afkomstige cabaretière is zeer authentiek, volgt haar impulsen en staat met volle overgave op het podium. Maak je op voor een voorstelling vol Twentse nuchterheid en ingetogen vreugde.

Op zondagmiddag 29 januari 2023 organiseren Slagwerkspeciaalzaak Interdrum en Muziekvereniging Excelsior het grootste slagwerkfestival van Nederland: Winterdrums. Het slagwerkfestival dat begon met vier deelnemers in de kleine zaal van Theater de Storm, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots slagwerkfestijn. De optredens vinden plaats op meerdere podia door het hele theater, waardoor vanaf 12.00 uur sprake is van een non-stop programma. Het wordt wederom een middag vol spectaculair en veelzijdig slagwerk. 

Tickets voor Marlijn Weerdenburg en Nathalie Baartman kosten 10 euro. De entree voor Winterdrums bedraagt 5 euro Je bestelt tickets eenvoudig online via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur, tel. 0543 – 519285.

Marlijn Weerdenburg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit