De hoofdrolspelers uit de film. Foto: PR
De hoofdrolspelers uit de film. Foto: PR PR

Filmtheater Schiller vertoont ‘A casa tutti bene’

Cultuur

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont donderdag 10 november de Italiaanse film ‘A casa tutti bene’. Aanvang 20.00 uur, entree acht euro..

Van je familie moet je het maar hebben… “Bezoek en vis blijven maar drie dagen fris,” luidt een wijs gezegde. Het Italiaanse komediedrama A Casa Tutti Bene trekt die termijn flink in twijfel; drie uur lijkt een stuk realistischer.
Wanneer het koppel Alba en Pietro op het eiland waar ze wonen met een dozijn familieleden viert dat het al vijftig jaar bij elkaar is, gaat dat de eerste paar uur prima. Maar wanneer het feestje voorbij is en de gasten de veerboot terug naar het vasteland willen nemen, blijkt de zee daarvoor te onstuimig.
De familiereünie mondt aldus uit in een langgerekte logeerpartij die de onderlinge verhoudingen flink op scherp zet. Na alle geforceerde glimlachen en net opgebrachte beleefdheden kruipt oud zeer langzaam naar boven en begint wild om zich heen te slaan.
Geen enkel stel lijkt gelukkig, en toch is deze film – van The Pursuit of Happyness-regisseur Muccino – niet alleen maar kommer en kwel. Want de liefde laat zich niet beteugelen. Waardoor A casa tutti bene een fijne mix wordt van een lach en een traan.

Filmtickets à € 8,- (excl bankkosten) zijn uitsluitend online te koop via onze site www.oerkroeg.nl Met ingang van oktober stappen we af van het filmmenu, je bent van harte welkom om à la carte te komen eten in ons restaurant met een ruime keuze aan gevarieerde gerechten. We adviseren je om uiterlijk om 18 uur aan te schuiven, houd er rekening mee dat de film om 20 uur begint.

Heb je vragen dan kun je tijdens onze openingstijden bellen met 0543-472230.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit