Gezelligheid op de terrassen. Foto: PR
Gezelligheid op de terrassen. Foto: PR PR

BockbierDag en koopzondag in Aalten

Cultuur

AALTEN - De eerste zondag in oktober is dit jaar in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt, bij café Leuven en bij Café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum openen ook hun deuren tijdens de BockbierDag.

Een mooie combinatie op deze zondag 2 oktober: de traditionele BockbierDag met de koopzondag.
Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen met leuke acties en in de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de Markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

Eerste vat
De Compagnie Onversaegt en de Vendeliers van Sint Helena zullen traditioneel de BockbierDag openen en het eerste vat Bockbier wordt om 14.00 uur aangeslagen op de Markt door de nieuwe Wijnprinsessen Anouk, Carmen en Chelsea.
Alle op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd.

Bockbiermarkt
De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een Bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt, bij café Leuven en bij Schiller.
De horeca serveert bijpassende gerechtjes en livemuziek klinkt op beide locaties. De acoustic rockcoverband ‘Cave Canem’ speelt op de Markt.

BockbierDag en Koopzondag zijn beide op zondag 2 oktober vanaf 13.00 uur. De koopzondag duurt tot 17.00 uur, aanslaan eerste vat is om 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website.


www.bockbierdag.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant