Theater vanuit een bootje op de Grote Gracht. Foto: PR

Theater vanuit een bootje op de Grote Gracht. Foto: PR

Liefdestheater op Grote Gracht in Bredevoort

Cultuur

BREDEVOORT - Op de Grote Gracht in Bredevoort is van 25 tot en met 28 augustus liefdestheater te zien. Het is een reprise van het stuk ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ dat ook vorig jaar al te zien werd opgevoerd. Vier nieuwe kansen om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven, want de première vorig jaar was in een mum van tijd uitverkocht.

Liefdesrelaties kennen heden ten dage een nogal romantische inslag: je ontmoet die ene persoon en gaat lang en gelukkig leven tot de dood jullie scheidt. Toch lopen veel relaties stuk en lijkt het maken van een duurzame verbinding moeilijk. ‘Hij en zij komen op in een bootje’ is een lichtvoetige locatievoorstelling in de open lucht over een serieus en voor veel mensen herkenbaar onderwerp: de liefdesrelatie. Weten we in welk bootje we precies stappen als we met elkaar besluiten te zijn? Is dit bootje gevuld met oude gewoontes en patronen die generaties lang golden of kunnen we die ook voor onszelf opnieuw vormgeven? En wat als we dat vergeten? Als we er na 35 jaar samenzijn achter komen dat we de ander eigenlijk helemaal niet echt kennen?
Renske van Dijk schreef afgelopen maanden een herziene versie van het stuk. Merel Spikker regisseerde Arletta Albers en Pieter van Dijk in deze aangrijpende ‘pas de deux’.
ZIJ: Joep?
HIJ: Ja, Koosje?
ZI: Kijk eens naar mij alsof je me nog nooit hebt gezien.
HIJ:  Alsof wat?!

Breed liefdesprogramma
De voorstellingen zijn onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ van culturele vrijplaats de Koppelkerk en Dorst Theater. In een breed cultureel programma wordt in Bredevoort onderzocht hoe de liefde in de loop der tijd is veranderd. We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit na de pijlsnelle ontwikkelingen en vooruitgang in de vorige eeuw, maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde?

De voorstellingen op de Grote Gracht in Bredevoort beginnen alle vier de avonden om 20.00 uur. Verzamelpunt is Hotel De Heerlyckheid aan ’t Zand in Bredevoort. Vandaar lopen de bezoekers naar de speellocatie. Het meebrengen van warme kleren, een regenponcho en een kussentje wordt aanbevolen. De entree bedraagt 25 euro voor een duo, of 15 euro solo (excl. ticketkosten).
Aanmelden voor de voorstelling en de overige liefdesprogramma’s - concert, workshop, tangolessen, expositie en lezing - kan via de website. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Aalten, Letterenfonds, Lirafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.


www.koppelkerk.nl/liefde

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant