Geheimtaal ontcijferen bij Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR

Geheimtaal ontcijferen bij Nationaal Onderduikmuseum. Foto: PR

Kindercursus geheimtaal in Onderduikmuseum Aalten

Cultuur

AALTEN - Het Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum waar van alles te vinden is over onderduiken, verzet en vrijheid, besteedt speciale aandacht aan geheimtaal. Boodschappen aan de onderduikers of aan het verzet werden in de oorlog in het geheim verzonden. Daarvoor gebruikten zij natuurlijk een codetaal die voor de bezetters niet te lezen was. 

Op woensdag 17 augustus is er in het museum een workshop geheimtaal. Kinderen leren daar zelf een geheimtaal te maken en ontcijferen. Deze spannende workshop begint om 13.30 uur en duurt een uur. Aanmelden kan via een e-mail aan info@onderduikmuseum.nl of telefonisch 0543-471797 Geschikt voor kinderen vanaf circa 9 jaar  Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen en de kosten bedragen 2,50 euro (bij aankoop entreeticket gratis deelname) .
Kinderen die in de zomervakantie het Nationaal Onderduikmuseum bezoeken kunnen ook geheime boodschappen ontcijferen. Deze zijn te vinden in het museum. Zie voor de meest recente informatie de website of de facebookpagina Nationaal Onderduikmuseum. Het museum is gevestigd aan de Markt 12-14-16 in Aalten.


www.nationaalonderduikmuseum.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant