Argentijnse Tango met docente Lizelot de Stigter. Foto: PR
Argentijnse Tango met docente Lizelot de Stigter. Foto: PR

Argentijnse Tango in drie avonden

Cultuur

BREDEVOORT - De Argentijnse tango is de ultieme dans van de liefde. Op drie achtereenvolgende zondagavonden vanaf 21 augustus geeft internationale tangodanseres en -docent Lizelot de Stiger samen met haar danspartner Jillis de Winter in de Koppelkerk in Bredevoort een basiscursus in Argentijnse tango. Geschikt voor beginners als gevorderden.

In drie avonden wordt de essentie verkend van de Argentijnse tango. De tango is een pad van dualiteit naar eenheid, van afzondering naar verbinding. De dans is een voortdurende wisselwerking van leiden en volgen. De leider in de tango geeft of spreekt, en de volger ontvangt of luistert. De volger is responsief en geeft terug, en de leider oogst wat hij heeft gezaaid. 

De driedelige cursus is geschikt voor alle niveaus: van beginners tot gevorderden. Men kan zich als paar aanmelden, man-vrouw, man-man of vrouw-vrouw, maar ook alleen. In dat laatste geval wordt gezocht naar een danspartner. Thema’s zijn: lichaamsbewustzijn, houding, sensitiviteit, eenvoud en helderheid, sensualiteit, verbinding, communicatie.

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres, heeft een internationale carrière gehad als tangodanseres en docent, en heeft zich verder gespecialiseerd in bezieling en belichaming. Al op jonge leeftijd herkende ze zich in de Soefi’s en werd dit haar spirituele pad. 

De cursus Argentijnse tango vindt plaats op zondag 21 augustus, 28 augustus en 4 september vanaf 19.30 uur in de Koppelkerk in Bredevoort. De driedelige cursus bedraagt 90 euro voor een duo, of 45 euro solo, exclusief ticketkosten. De cursus is onderdeel van het project ‘De staat van de liefde’ van culturele vrijplaats de Koppelkerk en Dorst Theater.  Aanmelden voor de Argentijnse tango kan via de website www.koppelkerk.nl Het programma wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Aalten, Letterenfonds, Lirafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant