Zomerfeest IJzerlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zomerfeest IJzerlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zomerfeest in IJzerlo

Cultuur

IJZERLO – Op woensdag 10, vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus viert IJzerlo weer als vanouds Zomerfeest in en om de tent op het feestterrein aan de Huisstededijk.

Op woensdagavond 10 augustus worden koning Willem Kraaijenbrink en jeugdkoningin Sophie Brunsveld opgehaald. Vanaf 19.00 uur verzamelen de feestgangers zich op het terrein bij de tent, om rond half acht, in een optocht met versierde wagens en tractoren, naar de residentie van de koning vertrekken. Na een drankje van de koning en de nodige plichtplegingen, waarbij muziekvereniging Crescendo voor de muzikale omlijsting zorgt, vertrekt de stoet weer richting het feestterrein. Na terugkeer bij de tent wordt het feest voortgezet met een barbecue en muziek van DJ Robby Reyes.

Op vrijdag 12 augustus stapt IJzerlo traditiegetrouw op de fiets. In twee groepen worden de fietslustige IJzerloërs met hun stalen ros per bus naar een nog onbekend punt gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een route die hun via mooie, veelal onbekende paden weer naar huis leidt. Daarnaast is er voor de minder fanatieke fietsers ook nog een korte tocht uitgezet die start en eindigt op het feestterrein. Na afloop van de fietstochten kan iedereen op het Oranjeterras op het feestterrein terecht om de beentjes te laten rusten of samen uit het dak te gaan tijdens een ‘Piratenavond’ met medewerking van de Eriba Roadshow.

Zaterdag 13 augustus is er voor jong en oud de hele dag wat te doen op het feestterrein. Om 10.00 uur wordt het dagfeest traditioneel geopend met het hijsen van de vlag door de koning en het zingen van het Wilhelmus. Daarna gaat IJzerlo onder de noemer ‘Iezerlo’s Got Talent’ op zoek naar verborgen talenten. Een ieder mag zijn talent ten toon mag spreiden op het open podium, om zich door een deskundige jury te laten beoordelen en mee te dingen naar de prijzen. 

Na afloop nemen de verschillen de buurten van IJzerlo het tegen elkaar op tijdens het buurtspel, waarbij snelheid, behendigheid en intelligentie goed van pas komen. Om 13.00 uur start het middagprogramma waarbij koning Willem het eerste schot op de vogel zal lossen. Naast het vogelschieten is er met allerlei activiteiten van zandbak tot fotospel vermaak voor iedereen van jong tot oud. Op zaterdagavond speelt ‘Bandje voor de sfeer’ om het Zomerfeest met een knallende feestavond af te sluiten. Voor meer informatie zie www.cov-ijzerlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit