Een bouwwerk van Bredevoort Schittert, een wals. Foto: Elbert Brethouwer
Een bouwwerk van Bredevoort Schittert, een wals. Foto: Elbert Brethouwer Elbert Brethouwer

Bredevoort Schittert de wereld rond

Cultuur

Leukste lichtfestijn van het oosten maakt thema bekend: ‘Reis om de wereld’

BREDEVOORT – Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september staat Bredevoort in het teken van het leukste lichtfestival van het oosten: Bredevoort Schittert. Dit jaar heeft het lichtfestijn het thema ‘Reis om de wereld’, wat bezoekers terugzien in de prachtige en spannende lichtobjecten die in het oude stadshart staan opgesteld. Daarnaast kan men genieten van muziekoptredens, straattheater, exposities, vuurwerk en goed eten en drinken bij de vele restaurants en stands. Ook voor kinderen is er veel te doen, waardoor Bredevoort Schittert wederom een geweldig feest wordt voor jong en oud.

De voormalige vestingstad Bredevoort is bekend om zijn middeleeuwse straatjes en prachtige Vestingpark; een perfect decor voor de duizenden waxinelichtjes en grootse lichttaferelen. Deze objecten worden gemaakt door de Bredevoorters zelf, die maandenlang hun technische vaardigheden inzetten om de meest bijzondere creaties te bouwen. Zo wordt dit jaar onder andere het Colosseum, de Golden Gate Bridge en een woeste jungle nagebouwd. Allemaal met traditionele of moderne technieken verlicht. Ook de andere trotse bewoners van Bredevoort doen mee: de oudste inwoners maken raamversieringen voor het Ambtshuis terwijl de kinderen lichttaferelen en lichtjeshouders maken. Het is duidelijk, in september steken de Bredevoorters zelfs lichtstad Parijs naar de kroon!

Rond 19.00 uur gaat het schemeren, en dan begint het lichtfestijn. De lichtjes en de lichttaferelen gaan aan, en sprankelen tot 22.30 uur. Om 21.30 uur wordt er elke avond een feestelijk vuurwerk afgestoken bij de Kruittorenstraat. Het water van de Grote Gracht weerspiegelt het vuurwerk, dubbel genieten dus! Om 22.30 uur wordt de avond afgesloten met muziek en drankjes op het plein ’t Zand. Het leukste lichtfestijn van het oosten dooft daarna de kaarsjes en lichtjes. Meer informatie en het volledige programma staat binnenkort op de website: www.bredevoortschittert.nl 

Bredevoort Schittert bezoekersinformatie
De entree is 10 euro per persoon voor een dagkaart, tot 9 september kunnen ‘early birds’ online een kaartje voor 9 euro kopen. De weekendkaart kost 17,50 euro en is alleen online verkrijgbaar. Voor kinderen en jongeren van vier tot en met zeventien jaar gelden aangepaste tarieven: 5 euro, respectievelijk 9 euro voor een weekendkaart, deze is alleen online verkrijgbaar.

Aan de kassa kan gepind worden, maar kaarten kunnen ook online gekocht worden via de website www.bredevoortschittert.nl
Met online gekochte kaarten staat de bezoeker niet in de rij voor de kassa’s, maar kan men direct doorlopen naar de Scan & Go controleurs. Bezoekers kunnen gratis parkeren bij de Slingeplas en bij de kassa krijgt men een plattegrond en programmaboekje vol nuttige en leuke informatie over Bredevoort Schittert 2022.

Lichtpuntjes bij Bredevoort Schittert. Foto: Elbert Brethouwer
Vuurwerk bij Bredevoort Schittert. Foto: Elbert Brethouwer

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit