Het Grenslandmuseum in Dinxperlo. Foto: PR
Het Grenslandmuseum in Dinxperlo. Foto: PR

Zomerfietsexcursie naar Grensland Dinxperlo

Cultuur

AALTEN - De Progressieve Partij organiseert dit zomerreces een serie zomerfietsexcursies op de woensdagavonden. Ze staan in het teken van natuur, boerenland en cultuur. Op woensdag 10 augustus vindt al weer de vijfde en voorlopig laatste excursie plaats naar het grensdorp Dinxperlo in de gemeente. 

Grenslandmuseum
De fietstocht start bij het Grenslandmuseum aan de Markt in Dinxperlo. Na de koffie wordt in kleine groepjes een bezoek gebracht aan het dit voorjaar opnieuw ingerichte museum. Als ergens de invloed van de grens gevoeld is gedurende de afgelopen jaren is dat wel in ‘Dinxperwick’. Het gebied tussen Dinxperlo en en Suderwick waar de grens letterlijk over de stoeprand loopt. Speciaal aandacht is er voor de expositie ‘Geschiedenis van de Grens’.

Dinxperlose gidsen
Onder begeleiding van gidsen uit Dinxperlo worden enkele markante punten in Dinxperlo verkend. Natuurlijk het kleinste kerkje van Nederland De Rietstap met haar opvallende (verplaatsings)geschiedenis. Van daaruit gaat de tocht naar de oude grensovergang bij de Brüggenhütte en dan langs de grens naar het daar onlangs geplaatste büdeken (grenswachtershuisje, nu in de vorm van een informatiepaneel) op de markt in Suderwick. De grens is compleet met grensstenen en een internationaal bloemenproject. Mooi te zien aan het eindpunt van deze tocht-met-historisch commentaar aan de Keupenstraat pal op de grens zijn de panelen Geschiedenis van de grens.

Vertrek vanuit Aalten
De fietstocht begint op de Markt in Aalten. Daar start men (in tegenstelling tot de vorige tochten) om 18.30 uur. Deelnemers uit de omgeving Dinxperlo kunnen rechtstreeks naar het Grensland Museum fietsen, om 19.00 uur is daar koffie. Deelname en koffie onderweg gratis. Graag wel even opgeven bij g.stronks@lijbrandt.nl

Op panelen wordt het verhaal over de grens verteld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit