Het Klokkenpad, één van de Aaltense Gängeskes. Foto: PR
Het Klokkenpad, één van de Aaltense Gängeskes. Foto: PR

Wandeling door Gängeskes met gids

Cultuur

AALTEN - Het Klokkenpad, het Magispad, het Kloosterpad, namen die zijn gegeven aan de Gängeskes die als parelsnoeren door het centrum van Aalten slingeren. De gidsen van de Gängeskeswandelingen vertellen graag over deze en vele andere paden.

Ze vertellen over de geschiedenis van Aalten, de textiel- en hoornindustrie, de veemarkt en de Markt. Zelfs voor Aaltenaren zijn er altijd weer feiten en leuke weetjes die niet bekend waren. Toeristen die in het dorp verblijven genieten op deze manier nog meer van hun vakantie. Misschien heeft men bezoek en wordt nog gezocht naar een mooie invulling van de dag? 

De gidsen staan deze zomer nog vier keer klaar voor de ‘inloopwandelingen’. Zaterdag 6 en 20 augustus en zaterdag 3 en 24 september. De start van de wandeling, die om 14.00 uur begint, is bij het Nationaal Onderduikmuseum/VVV, Markt 14, Aalten. Deelnemers kunnen spontaan binnenlopen, reserveren kan ook als men dat prettiger vindt. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, prijs 5 euro per persoon. Voor meer informatie: tel. 0543-473052 of zie de website www.vvvaalten.nl   

VVV en museum zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit