Koningin Jodi Gijsbertsen met haar man Dick met het brokstuk van de Vogel. Foto: PR
Koningin Jodi Gijsbertsen met haar man Dick met het brokstuk van de Vogel. Foto: PR

Jodi Gijsbertsen Koningin van Aaltense Heurne

Cultuur

DEHEURNE - Van 6 tot en met 9 juli vierde de Oranjevereniging Den Vaderlandt Getrouwe uit de Aaltense Heurne het jaarlijkse zomerfeest. De apotheose was de zaterdag waar Jodi Gijsbertsen zich na een welgemikt schot de nieuwe Koningin van de Aaltense Heurne mocht noemen en ’s avonds werd afgesloten met een groot feest met honderden bezoekers.

Het zomerfeest werd woensdagavond 6 juli geopend met het ophalen van koning Richard Wellink die na drie jaar van coronamaatregelen dan eindelijk het stokje mocht overdragen. “Drie jaar is uniek en ik heb met plezier geregeerd, maar nu wordt het tijd voor een nieuw bewind”, sprak de koning, die thuis een leuk spel had georganiseerd. Daarna werd hij met de koets naar het feestterrein gebracht bij d’n Heurnsen Tref aan de Brethouwerweg. Het was daar nog lange tijd gezellig, mede door de muzikale begeleiding van het Braomps Kabaal.

Op vrijdagavond 8 juli was het tijd voor de traditionele fietstocht. Vele teams deden mee aan de ongeveer 20 kilometer lange tocht met puzzels voor onderweg. Na afloop werd gezamenlijk afgesloten in de feesttent met de band Fame. 

Zaterdagmiddag 9 juli barstte de strijd los om het nieuwe koningschap. Rond half twee werd het middagprogramma geopend met het eerste schot. Ook het jeugdkoningschieten ging van start. Ondertussen kon men zich vermaken met allerlei spelletjes voor jong en oud, zoals een stormbaan, het fladderschieten, dartvoetbal, bierpulschuiven en vele andere activiteiten. Dat de dames de dienst zouden gaan uitmaken, bleek al snel toen Dinette van Eerden de vogel voor het jeugdkoningschieten naar beneden wist te halen. Zij koos Juliët van Eerden als haar hofdame. Daarna schoot Jodi Gijsbertsen rond half vijf de grote vogel eraf en werd ze samen met haar man Dick gehuldigd tot nieuw Koningspaar. ’s Avonds werd dit tot laat gevierd in de volle feesttent, samen met de band Rockaholics.

Jeugdkoningin Dinette van Eerden (links) met hofdame Juliët van Eerden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit