Een kunstwerk van Wilma Rosink. Foto: PR
Een kunstwerk van Wilma Rosink. Foto: PR

Kunst van restafval in kerkje De Rietstap

Cultuur

DINXPERLO - In augustus komt Wilma Rosink uit Enschede exposeren in kerkje De Rietstap. Ze verwerkt restafval tot prachtige kunst- en gebruiksobjecten.

Het bedrijf waar ze werkt maakt kunststofvloeren in verschillende kleuren. Materiaal waarvan de kleur niet goed is of te oud is moet worden afgevoerd als chemisch afval. Afvoeren van chemisch afval is natuurlijk erg prijzig. 

Wilma heeft toen geprobeerd om het materiaal op een glazen schaal te gieten wat een erg leuk resultaat opleverde, ook heeft ze verschillende andere materialen als ondergrond gebruikt en vaak met verrassende uitkomsten. Ze gebruikt meestal verschillende kleuren door elkaar wat een kleurig geheel oplevert. Omdat het een twee componenten product is hoeft het niet de oven in zoals veel mensen denken maar is het na 24 uur uitgehard. Dan voorziet ze het meestal nog van een laklaag ter bescherming. 

Van oude lp’s die mensen weggooien maakt ze bijvoorbeeld weer mooie klokken. Zo is haar hobby ontstaan. Ze vindt het erg leuk om te doen, zeker niet moeilijk en het levert elke keer weer een uniek product op. Ze heeft ook regelmatig workshops gegeven maar door de coronamaatregelen is dat de laatste twee jaar niet meer gebeurd. De workshop heet: Van afval tot kleurig en uniek. 

Een paar voorbeelden van haar kunst zijn op de website te zien. Kerkje de Rietstap, Meniststraat 14a, Dinxperlo, is elke zondag- en woensdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.


kerkjederietstap.nl

Mooie effecten bij gebruik van restafval door Wilma Rosink. Foto: PR
Een kleurrijke klok, gemaakt door Wilma Rosink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit