Een schilderij van Anita Nieuwboer-Takke. Foto: PR
Een schilderij van Anita Nieuwboer-Takke. Foto: PR

Expositie Anita Nieuwboer-Takke in kerkje De Rietstap

Cultuur

DINXPERLO - Anita Nieuwboer-Takke (1959) exposeert haar schilderijen in de maand juli in kerkje De Rietstap.

Na verschillende hobbycursussen te hebben gevolgd en dit met groot plezier te hebben gedaan, is ze zo’n 25 jaar geleden bij Anne Schreur begonnen met aquarelleren. Tijdens een bezoek aan een expositie bij Ria Wiendels is ze enthousiast geworden over het schilderen met acrylverf. Om de twee weken zijn ze met een groepje cursisten fijn aan het schilderen met de hulp van Ria in Galerie 21 in Breedenbroek. Anita heeft geen echte kunstopleiding gevolgd, wel probeert ze haar kennis, techniek en passie te vergroten door het lezen van literatuur over schilderkunst.

Inmiddels heeft ze al verschillende keren geëxposeerd, onder meer bij Galerie 21 en Kunst in de kerk in Silvolde. De aquarellen die ze maakt zijn meestal realistisch, terwijl het met acryl op het snijvlak van abstract en figuratief ligt. Landschappen en bloemen zijn haar inspiratie. 

Kerkje de Rietstap is elke zondag- en woensdagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres is, Meniststraat 14a, 7091ZZ Dinxperlo. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom. 

Wat abstracter werk van Anita Nieuwboer-Takke. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit