Gezellig rommelen op de Vriezenkamp. Foto: Waltraud Wensink
Gezellig rommelen op de Vriezenkamp. Foto: Waltraud Wensink

(Ge)rommel op de Vriezenkamp

Cultuur

DINXPERLO - Op zondag 3 juli is er weer een gezellige en grote rommelmarkt op de Vriezenkamp in Dinxperlo. De jaarlijks terugkerende Rommelmarkt is populair in de omstreken en trekt altijd veel bezoekers.

De organisatoren Debbie Demkes en Waltraud Wensink hebben eerst getwijfeld of het animo na de maatregelen rondom de coronaperiode niet afgenomen zou zijn maar dat lijkt niet zo te zijn. Debbie: ”Zowel Waltraud als ik kregen meerdere telefoontjes en mailtjes met de vraag of er dit jaar weer een rommelmarkt zou komen.” Waltraud: ”De organisatie kwam dit jaar iets later op gang omdat we wel zeker wilden weten of het ook echt verantwoord door kon gaan, maar wat ons betreft is er groen licht voor een nieuwe editie van de Rommelmarkt op de Vriezenkamp.”

Rommelen en struinen
Debbie: ”Ondanks het feit dat er ook mensen van buiten de Vriezenkamp meedoen aan de rommelmarkt, zijn de buurtbewoners ieder jaar welwillend en nemen een chaotisch ‘Rommelzondagje’ voor lief , ook als ze zelf niet mee doen.” De buurtbewoners van de Vriezenkamp krijgen in eerste instantie altijd eerst de mogelijkheid om een plekje te reserveren voor de markt. Veel mensen staan bij zichzelf voor de deur of onder de carport. Er wordt gebruik gemaakt van een groot deel van het woonerf en van een stuk groenstrook. Waltraud: ”Het mooie is dat het allemaal ruim is opgezet. Zo kunnen ook mensen met rollators, scootmobiels of rolstoel er goed door. Ook als het erg druk is, valt dat niet eens zo op en kun je goed overal langs om te kijken óf te kopen. Gewoon lekker rommelen en struinen langs alle plekjes , hoe gezellig is dat. Als je dan ook nog iets leuks op de kop kan tikken voor een prikkie, ga je tevreden naar huis en heb je een mooie invulling van de zondag.”

Weersafhankelijk
De rommelmarkt is wel weersafhankelijk dat geldt voor heel veel activiteiten die buiten worden georganiseerd. Bij een beetje regen gaat het gewoon door, een parapluutje mee in je tas en gaan. Mocht het echt extreem slecht weer zijn dan beslist de organisatie of het wel of niet door gaat. Houd dan ook de Facebookpagina van de Rommelmarkt Vriezenkamp in de gaten. Over het algemeen schijnt op de Vriezenkamp echter de zon. Op de Vriezenkamp is het gezellig en er is gedacht aan een ‘warme hap’ en een lekker bakkie koffie of glaasje fris op het veld. Debbie en Waltraud hopen dat de weergoden hun goed gezind zijn en dat veel bezoekers de weg naar de gezellige rommelmarkt op de Vriezenkamp zullen vinden. “Niet alleen om te kopen maar ook voor een leuke sociale activiteit, gezellig samen op pad, dicht bij huis. Gegarandeerd dat je bekende gezichten tegen komt en weer even kunt bijkletsen.”

De Rommelmarkt op de Vriezenkamp is op 3 juli en start om 10.00 uur. De toegang is gratis en het advies is om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Debbie Demkes op 0316-651929. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit