KUHZeit22. Foto: Arie Grevers
KUHZeit22. Foto: Arie Grevers

KUHZeit22, een ontspannen feest voor alle zintuigen

Cultuur

BOCHOLT - Op Zondag 26 juni verandert het kubaaiterrein rondom de Podiumsbrug in Bocholt in een Nederlands/Duitse jaarmarkt der kunsten, compleet met beeldend werk, boeken, live muziek en culinair genot. KUHZeit-dag, een dag voor het hele gezin die voor de tweede keer op rij georganiseerd wordt door Monika en Arie Grevers.

Monika: “De KUHZeit-dag betekent slenteren langs de oevers van de Aa om naar singer-songwriters te luisteren, te kijken naar kunst en kunstbeoefening, te neuzen in het rijke aanbod boeken en dan even bijkomen op één van de terrassen.” Arie vult aan: “Voor kinderen is er een moderne en veilige speeltuin. Verder vind je rondom de jaarmarkt twee musea, een mode- en een textielmuseum. Op steenworpafstand is de Aasee – om even de benen te strekken voor een wandeling of voor een frisse duik – vergeet de zwembroek dus niet.”

KUHZeit is tijd nemen voor een ontspannen feest der zintuigen, zeggen de organisatoren. De Stadt Bocholt en de Stadtsparkasse Bocholt sponsoren het evement. 

Kijken
Op de jaarmarkt bewerkt Georg Spogahn het natuursteen met hamer en beitel, boetseert Sandra van Riet er op los en schildert June Erkelenz portretten naar voorbeeld. Arie: “Kunstenaars die laten zien hoe hun kunstwerken tot stand komen. Dat is van meet af aan onze bedoeling geweest. En gelukkig gaan er een flink aantal aan de slag.”

Neuzen
De antiquaren nemen volgens de organisatoren weer Nederlandse en Duitse boeken mee. Monika: “Denk aan vakantielectuur, literaire romans, comics, lp’s, kinderboeken, kunstboeken en antiquarische pronkstukken voor de verzamelaar. Kortom, voor elk wat wils.” De helft van de meer dan zestig marktkramen is gevuld met boeken. De andere helft met kunst.

Luisteren
Er valt ook veel moois te horen op het evenement in Bocholt. Arie: “Muziek is een belangrijk en vast bestanddeel van onze markt. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd een keur aan sfeer-brengende muzikanten, in totaal zes, naar Bocholt te halen. Onder hen het duo Janis Sickers en Benjamin Garcia, muziek met een jazzy bite, de pianospelende Emma Joe die met haar stem alle registers haalt en Ralf Rademacher met Irish folk en country.”

Gevoel
Monika wil tot slot nog wel wat kwijt over de intentie waarmee ze deze dag samen met haar man organiseert. “Wij gunnen de bezoekers een KUHZeit-dag en willen graag dat de bezoekers iets van dat gevoel mee naar huis nemen. Dat heerlijke ontspannen gevoel na een welbestede dag.”

Tomtom/GPS: Uhlandstraße 50, parkeren is gratis.

Singers/songwriters op KUHZeit22. Foto: Arie Grevers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit