Kasteel de Kemnade. Foto: PR
Kasteel de Kemnade. Foto: PR

Varen naar kasteel de Kemnade

Cultuur

TERBORG - De Iesselganger vaart vanaf Terborg langs de oevers van de Oude IJssel, door de schutsluis De Pol , naar het schilderachtige Kasteel De Kemnade.

Het kasteeltje De Kemnade staat ten zuiden van Doetinchem op de westelijke oever van de rivier de Oude IJssel bij de samenvloeiing met het Waalse water. Het gebouw bestaat uit een zestiende eeuwse zestien-hoekige toren met een leien spits. Tegen deze zogeheten paviljoentoren staat een woning in achttiende eeuwse stijl die in 1957 gebouwd is.

Wij bieden gasten een unieke kans om dit kasteel, dat normaal niet voor publiek geopend is, te bezichtigen. Het kasteelterrein en de middeleeuwse gewelven onder de toren zijn op deze tocht exclusief toegankelijk voor passagiers van De Iesselganger. Deelnemers worden persoonlijk rondgeleid door de kasteelheer. Ongeveer drie uur na vertrek arriveert de Isselganger weer in Terborg. 

Op zaterdag 28 mei staat weer een vaart naar naar de Kemnade op het programma. Vertrek om 8.30 uur vanaf steiger in Terborg tegenover de Gamma. 

Kosten: voor volwassen 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro, inclusief koffie/thee en koek. Reserveren is verplicht via, dat kan via de website www.ijsselvaart.nl of via de VVV Oude IJsselstreek. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit