Tonnie is klaar om wandelaars te mooiste plekken van Aalten te laten zien. Foto: Eva Schipper
Tonnie is klaar om wandelaars te mooiste plekken van Aalten te laten zien. Foto: Eva Schipper

Gidsen laten graag de mooiste plekken van Aalten zien

Cultuur

AALTEN - Ook dit jaar staan de gidsen van de VVV klaar om geïnteresseerden de mooiste plekken van Aalten te laten zien. Dit jaar zijn de gängeskesroute, de parelroute en een digitale rondleiding beschikbaar. Tonnie Stoltenborg vertelt enthousiast over de mogelijkheden.

Door Eva Schipper

De gängeskesroute leidt de wandelaar door leuke paden en gangetjes in het dorp. Deze gängeskes, zijn een uniek kenmerk van Aalten. De route heeft niet alleen gezorgd voor een prachtige wandeling, maar ook kregen de paden en gangetjes in Aalten een eigen straatnaam. “In overleg met de buurtbewoners rondom de paadjes hebben we de namen vastgelegd.” Tijdens de gängeskesroute zijn deze bordjes ook te zien. De route is zelfstandig te lopen en te verkrijgen bij de VVV in Aalten. 

Ook zullen dit jaar iedere eerste en derde zaterdagmiddag van de maanden juni, juli, augustus en september vanaf 14.00 inloopmiddagen georganiseerd worden. “Iedereen die graag de gängeskesroute wil lopen kan dan met een gids op pad gaan. De kosten voor de gängeskesroute met gids zijn vijf euro per persoon en voor kinderen twee euro. 

Naast de gängeskesroute, bieden de gidsen een parelroute aan. Deze route gaat langs allerlei bijzondere gebouwen in Aalten. “De gidsen hebben allemaal veel te vertellen over de gebouwen.” Aanmelden kan via het mailadres en telefoonnummer van de VVV. De kosten hiervoor zijn hetzelfde als de gängeskesroute met een minimumbedrag van dertig euro. 

Ten slotte introduceert Tonnie een digitale wandeling. “Deze rondleiding bevat foto’s van honderd speciale gebouwen in de omgeving. Deze route is wandelend bijna niet mogelijk en daarom hebben we alles op beeld vastgelegd.” De digitale rondleiding is te boeken vanaf vijftig euro. “Hopelijk komen er veel herinneringen op bij de kijkers over het mooie en nog redelijk goed behouden cultureel en historisch centrum van Aalten. De digitale wandeling zou bijvoorbeeld erg geschikt zijn voor een feest of bijzondere gelegenheid.” 

De routes zijn ook geschikt voor mensen die al lang in het dorp wonen. De gidsen zijn door het begeleiden van de wandelingen zelf ook veel interessante dingen tegengekomen. Voor meer informatie of voor aanmelden kan men contact opnemen met de VVV via 0543-473052 of via info@vvvaalten.nl  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit