De Wenninkmolen in Aalten doet ook mee aan de Molendag. Foto: PR
De Wenninkmolen in Aalten doet ook mee aan de Molendag. Foto: PR

Molendag en ambacht

Cultuur

AALTEN - Op zaterdag 14 mei is het Nationale Molendag. In heel Nederland zullen de deuren van veel molens open staan. De vrijwilligE molenaars van de Wenninkmolen in Lintelo laten graag de draaiende molen van binnen en buiten zien en vertellen onder andere over het ambacht van molenaar.

Het Gilde van Vrijwillig Molenaars bestaat dit jaar 50 jaar en daarom willen onze molenaars u graag vertellen over het vak van molenaar en hoe iemand vrijwillig molenaar kan worden. Ook jongeren zijn van harte welkom om als toekomstig molenaar te helpen om de molen(s) van Nederland in stand te houden. 

Bij voldoende wind maalt de molen ook graan. Bij de Wenninkmolen worden, tussen 12.00 en 2.00 uur, pannenkoeken gebakken van ouderwets met de molen gemalen meel. Geen tijd om gezellig in Lintelo te blijven eten? Dan kan men pannenkoekenmeel, bloem of tarwemeel kopen en zelf aan het bakken gaan. 

Kinderen mogen zelf ook malen met kleine maalmachientjes. Er is ook iets om mee naar huis te nemen, zolang de voorraad strekt. De Wenninkmolen aan de Gendringseweg 27 in Lintelo is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Graag ziet het bestuur en de molenaars belangstellenden op zaterdag 14 mei bij de molen. De koffie en thee staan klaar en ook limonade. Ook de andere Aaltense molens zullen die dag geopend zijn.

Pannenkoeken eten bij Wenninkmolen in Lintelo. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit