Marleen Heusinkveld-Vinkenvleugel aan het schilderen. Foto: Eva Schipper
Marleen Heusinkveld-Vinkenvleugel aan het schilderen. Foto: Eva Schipper

Marleen Heusinkveld-Vinkenvleugel gaat exposeren in New York

Cultuur

AALTEN/NEWYORK - Een droom die werkelijkheid is geworden; Marleen Heusinkveld-Vinkenvleugel mag dit jaar exposeren in de Agora Gallery in New York. Marleen schildert al sinds dat ze jong is, maar nooit eerder liet ze haar werken publiekelijk zien. Marleen vertelt enthousiast over haar spannende avontuur.

Door Eva Schipper

Marleen schildert met alcohol inkt. “Die bewerk ik vervolgens met allerlei materialen.” Ze komt op het idee om met alcohol te werk te gaan via social media. “Daar kwam ik deze manier van schilderen tegen. Dat leek me meteen zo leuk. Daarna ben ik thuis gaan experimenteren en langzamerhand krijg je de techniek dan onder de knie.” Het resultaat mag er zijn. In de woonkamer hangen verschillende prachtige grote werken van Marleen. Toch was zij in eerste instantie niet van plan om haar kunst aan de buitenwereld te laten zien. “Ik vind het heel spannend om een stukje van mezelf te laten zien aan andere mensen. Je weet gewoon niet wat mensen ervan gaan vinden en die mening moet je wel kunnen ontvangen, incasseren.”

De man van Marleen vond wel dat ze haar kunst moest laten zien aan anderen. “Tot vorig jaar wilde ik dat niet doen”, vertelt Marleen. Tijdens de corona lockdown begon ze toch te denken. “Toen vroeg ik mezelf af waarom ik niet een paar schilderijen op Instagram zou zetten.” En zo gezegd zo gedaan, maar wat er toen gebeurde had ze nooit verwacht. 

“Na een tijdje kreeg ik een bericht van een scout uit New York. In eerste instantie geloof je dat niet en ga je ervan uit dat het nep is. Toen hebben we veel onderzoek gedaan en uitgezocht of de organisatie wel betrouwbaar is.” Nog steeds kon Marleen het eigenlijk niet geloven dat ze gescout is. “Het voelt tot de dag van vandaag zo onwerkelijk dat dit echt is.” Marleen zocht contact met een man in Nederland die ook geëxposeerd had bij deze galerie. 

Ze ontmoetten elkaar en na een goed gesprek geloofde Marleen dat dit echt te vertrouwen was. “Daarna heb ik veel online contact gehad met de galerie in New York. De uitkomst is erg positief; het hele jaar door wordt mijn werk gepromoot door de galerie.” Ook gaan haar schilderijen naar New York en mag ze daar exposeren. Marleen glimlacht; “Ja, het is echt ongelofelijk.”

Nu de bal is gaan rollen in de kunstwereld kan Marleen niet wachten wat de toekomst zal brengen. “Gelukkig helpen de mensen van de galerie in New York me erg goed. Ze geven me bijvoorbeeld advies over de prijzen die ik aan mijn kunst moet hangen en hoe ik moet omgaan met samenwerkingen. Het is erg geruststellend dat ik daarin zo goed begeleid word.” Als Marleen denkt aan de dingen die gaan komen dan wordt ze erg blij, maar aan de andere kant vindt ze het erg spannend. De komende tijd gaat Marleen in Nederland naar verschillende beurzen. “Natuurlijk ga ik deze zomer ook veel schilderen.” 

Marleen kijkt vooruit en straalt: “Mijn droom is om een atelier aan huis te hebben. Dat gaan we dit jaar realiseren.” Op dit moment is Marleen tekentherapeut en logopedist. “Ik zou het fantastisch vinden om aan huis te mogen werken en om daar tekentherapie en workshops te geven.” Op dit moment geeft zij haar workshops in Breedenbroek. Voor meer informatie kan men op haar website kijken.


www.nieuwspoor.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant